Miliardarul Sebastian Ghiță este nevinovat și a scăpat definitiv de cel mai greu dosar. Ce a decis instanța

Ultima actualizare:

    Sebastian Ghiță trăiește în Serbia și potrivit anunțului Ministerului de Justiție al României nu este dat în urmărire pentru nici un fel de faptă
Sebastian Ghiță trăiește în Serbia și potrivit anunțului Ministerului de Justiție al României nu este dat în urmărire pentru nici un fel de faptă

Omul de afaceri Sebastian Ghiță, unul dintre bogații României care nu figurează în nici un top al averilor, a scăpat de cel mai important proces împotriva sa. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a refuzat revizuirea procesului prin care Sebastian Ghiță a fost achitat definitiv pentru șase acuzații printre care dare de mită, conducere fără permis, cumpărare de influență. Sebastian Ghiță este din 2016 rezident în Serbia.

Concret, potrivit news.ro, cel mai important tribunal din România a respins definitiv, cererea Parchetului de revizuire a unei decizii din 2019 a instanţei supreme, care îl scotea pe Sebastian Ghiță nevinovat într-un proces în care era acuzat de următoarele acuzații: dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj, două infracţiuni de folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi conducere fără permis. Omul de afaceri, fost parlamentar, fusese achitat definitiv în acest proces după ce controversata Secție specială a retras apelul care fusese formulat de DNA la decizia de achitare pronunțată de instanța de fond.

Cum a fost achitat Sebastian Ghiță

În 14 iunie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) l-a achitat în primă instanță pe Sebastian Ghiţă, în dosarul în care a fost judecat alături de foşti şefi din poliţie şi parchete din Prahova. Alături de Ghiță au fost trimiși în judecată cei mai importanți oameni la acea oră din poliție și magistratură din Prahova: Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Viorel Dosaru, fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Constantin Ispas, ofiţer de poliţie, şi Aurelian Constantin Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Achitările au fost dispuse de magistraţii instanţei supreme fie pe motiv că faptele nu există, fie pe motiv că acestea nu sunt prevăzute de legea penală. Ce s-a întâmplat mai apoi la recurs a stârnit un mare scandal și este una dintre principalele victorii înregistrate de controversata Secție Specială în bătălia cu DNA. În 28 iunie 2019, acuzații au fost achitați definitiv. după ce controversata Secție specială a retras apelul care fusese formulat de DNA la decizia de achitare. Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a decis la jumătatea lunii iunie 2019 să retragă apelul în acest proces, Potrivit hotnews.ro, în cererea depusă oficial de reprezentanții Secției Speciale se spunea că nu este nevoie de recursul DNA deoarece"hotărârea instanței de fond este legală și temeinică, fiind în mod judicios motivată, având un puternic suport probator”.Astfel, decizia de achitare dată în faza de fond a procesului pentru fostul parlamentar și pentru ceilalți acuzați din dosar a rămas definitivă.

Citiți și

Sebastian Ghiță, în genunchi pentru liderul CJ Prahova

Sebastian Ghiță, capturat la Belgrad!

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net