Ministerul Educaţiei: 244 de elevi şi 329 de angajaţi din educaţie au fost confirmaţi cu COVID-19. 171 de clase au activitatea suspendată

Ultima actualizare:

    Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com

Un număr de 244 de elevi au fost confirmaţi cu COVID-19 de la reluarea cursurilor faţă în faţă, în timp ce numărul angajaţilor din învăţământ diagnosticaţi în perioada 8-11 februarie este de 329. Peste 170 de clase au activitatea suspendată din acest motiv.

"Incidenţa cumulată în rândul elevilor pe cele 4 zile de la debutul semestrului II (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populaţiei generale. Există 8 judeţe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (AG, BR, GR, NT, SB, SM, TL şi VL). Luând în considerare perioada de incubaţie, primele cazuri de Sars CoV-2 identificate în şcolile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii şcolii", a transmis, joi seară, Ministerul Educaţiei.

Reprezentanţii ministerului au prezentat situaţia la nivel naţional, care arată că numărul elevilor confirmaţi în perioada 8-11 februarie este de 244, iar cel al claselor cu activitate suspendată la data de 11 februarie - 171. De asemenea, în perioada 8-11 februarie au fost confirmaţi 329 de angajaţi.

 "Subliniem încă o data că în sprijinul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars CoV-2, sunt de o importanţă majora triajul epidemiologic, menţinerea copiilor simptomatici la domiciliu si anunţarea medicului de familie", au arătat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Elevii au început școala de luni, 8 februarie, în cele trei scenarii prezentate de autorități. Florin Cîțu a transmis un mesaj părinților și profesorilor pentru a lua măsuri imediate dacă observă posibile simptome de Covid. „Fac un apel către părinți: Să fie respinsabili!. Atunci când observăm simptome la copii, chiar de gripă, este recomandat să rămână acasă”, a spus premierul.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net