Ministerul Sănătăţii anunță că vaccinarea cu Johnson & Johnson ar putea să înceapă la jumătatea lunii aprilie

Ultima actualizare:

    Campania de vaccinare ia avânt în RomâniaFoto: Inquam Photos
Campania de vaccinare ia avânt în RomâniaFoto: Inquam Photos

Ministerul Sănătăţii informează că, în România vaccinarea cu Johnson & Johnson ar putea să înceapă la jumătatea lunii aprilie. Vaccinul se administrează într-o singură doză şi, potrivit studiilor, are o eficacitate de 67% în prevenirea infecţiei COVID-19 simptomatice.

„Este important de menţionat şi că studiul clinic al Johnson & Johnson s-a desfăşurat în mai multe ţări, inclusiv Africa de Sud şi Brazilia, unde tulpinile emergente circulau deja la momentul respectiv", menţionează reprezentanţii MS.

Vaccinul dezvoltat de Janssen, divizia farmaceutică a companiei Johnson & Johnson, se administrează într-o singură doză, afirmă reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, vineri, într-o postare pe Facebook.

Conform sursei citate, datele preliminare din studiul clinic de fază 1 au sugerat că o singură doză poate fi suficientă pentru a produce un răspuns imun, iar rezultatele studiului clinic de fază 3, care a stat la baza aprobării sale, au confirmat acest lucru. Vaccinul a redus semnificativ cazurile de COVID-19 în rândul persoanelor imunizate.

Astfel, din 19.630 de persoane vaccinate, 116 au dezvoltat simptome de COVID-19. Din 19.691 de persoane nevaccinate, 348 au dezvoltat simptome de COVID-19.

„Acest lucru înseamnă eficacitate de 67% în prevenirea bolii simptomatice", explică MS. În ceea ce priveşte prevenirea cazurilor de COVID-19 care necesită internare, vaccinul conferă protecţie sporită. La 28 de zile post vaccinare, rata de spitalizare în rândul persoanelor vaccinate a fost 0% (niciuna dintre cele 16 spitalizări nu a fost din rândul persoanelor vaccinate).

„Este important de menţionat şi că studiul clinic al Johnson & Johnson s-a desfăşurat în mai multe ţări, inclusiv Africa de Sud şi Brazilia, unde tulpinile emergente circulau deja la momentul respectiv", precizează reprezentanţii MS.

„În România ne aşteptăm ca vaccinarea cu Johnson & Johnson să înceapă la jumătatea lunii aprilie", au menţionat reprezentanţii MS. Secretarul de stat la Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu declara, recent, că primele doze din vaccinul Johnson & Johnson vor veni în România la începutul lunii aprilie, iar autorităţile iau în calcul ca acesta să fie administrat şi prin medicii de familie. Uniunea Europeană a autorizat, în 11 martie, utilizarea vaccinului împotriva covid-19 al laboratorului american Johnson & Johnson, potrivit news.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net