Două dintre situațiile care au făcut vâlvă în spațiul public au intrat și în atenția Ministerului Sănătății. Este vorba despre emisiunea difuzată de TVR în noaptea de Revelion si reclama centrului "OK Medical", în care Delia susține un concert la care participă mai mulți tineri într-un club.


"Astăzi, 4 ianuarie 2021, Ministerul Sănătății a solicitat Consiliului Național al Audiovizualului analiza și impunerea măsurilor necesare, în conformitate cu prevederile legislative, pentru două comunicări publice difuzate în sfera vizualului care instigă la încălcarea și nerespectarea măsurilor de protecție sanitară necesare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus și protejarea sănătății comunității", se arată într-un comunicatul de presă.

"Este vorba despre reclama TV a Centrului privat de testare «OK Medical» care induce publicului, în special celui tânăr, ideea falsă că ai acces în spații aglomerate închise, de exemplu concerte, fără mască de protecție și respectarea distanțării sociale, doar pe baza efectuării unui test RT-PCR".

Reacția Ministerului Sănătății legat de Revelionul TVR

"De asemenea, Ministerul Sănătății dezaprobă producția care a fost promovată de Societatea Română de Televiziune (TVR) în noaptea dintre 31 decembrie 2020 și 1 ianuarie 2021 și care prin discurs, mimică, mesajul transmis instiga la nesupunere a publicului față de măsurile de protecție luate de autorități. MS solicită păstrarea unei informări corecte și bazate pe adevăr, în interesul public și îndeamnă la respectarea, în continuare, a tuturor măsurilor de protecție și igienă stabilite pentru limitarea infecției cu SARS Cov-2".

Citește și:

Doina Gradea, reacție în scandalul programului de Revelion de la TVR 1: "Băşcălia e una, satira e altceva"

Cum a arătat bășcălia de la Revelionul TVR. Iohannis, interpretat spunând: „În 2021, tre’ să fii tare bou să mai stai închis în casă”

Reacții virulente după Revelionul TVR: "O bășcălie la adresa pandemiei". Câți bani ar fi încasat Mugur Mihăescu

 
 
Loading...