Ministerul Sănătății îi cere lui Vlad Voiculescu „să înceteze diseminarea informațiilor false”

Ultima actualizare:

    Vlad Voiculescu a fost demis din funcția de ministru al Sănătățiifoto: Inquam Photos
Vlad Voiculescu a fost demis din funcția de ministru al Sănătățiifoto: Inquam Photos

Contre între premierul Florin Cîțu și Vlad Voiculescu pe seama constituirii unui grup de lucru care ar verifica raportările deceselor de COVID. Fostul ministru al Sănătății a declarat că acest grup există, premierul a negat informația, pentru ca Voiculescu să vină cu „dovada”. Documentul, însă, nu ar fi legal, spune Ministerul Sănătății, care îi cere lui Voiculescu să înceteze diseminarea informațiilor false în spațiul public.

După ce a fost demis din funcția de ministru a Sănătății, Vlad Vloiculescu a declarat că numărul morților de COVID-19 este, în realitate, mai mare decât cel declarat oficial și că a fost înființat un grup de lucru destinat să verifice, printre altele, modul în care sunt raportate decesele. „Nu există așa ceva”, i-a dat replica premierul Florin Cîțu.

Există un document care arată înființarea grupului de lucru

Duminică a ieșit la iveală faptul că un astfel de grup de lucru fusese, într-adevăr, înființat la nivelul cabinetului fostului secretar de stat Andreea Moldovan. 1-0 pentru Voiculescu? Nici vorbă! Documentul cu pricina nu ar fi legal, pentru că nu a fost avizat de departamentul juridic al ministerului. Concret, grupul de lucru fost înființat la nivelul cabinetului secretarului de stat, nu la nivelul Ministerului Sănătății, iar în prezent nu mai există pentru că, odată cu demiterea Andreei Moldovan, au plecat și consilierii care făceau parte din grup.

Ministerul Sănătății: „Vlad Voiculescu nu cunoaște legislația”

„În data de 17 aprilie 2021, premierul Florin Cîțu, ministrul interimar al sănătății, a solicitat secretarilor de stat și secretarului general al ministerului documentul de constituire al acestui grup de lucru și un raport al activității desfășurate. Atât secretarii de stat cât și secretarul general au comunicat în scris că nu dețin vreun document de constituire al acestui grup de lucru. Singurele elemente concrete menționate în aceste răspunsuri scrise cu privire la eventualitatea existenței acestui grup de lucru sunt reprezentate de o intenție de constituire și o mențiune despre organizarea unui astfel de grup. Declarațiile susținute de fostul ministru Vlad Vasile Voiculescu cu privire la acest subiect dovedesc faptul că domnia sa nu cunoaște legislația, atribuțiile ce revin funcției de ministru și procedurile administrative. În conformitate cu legislația în vigoare, în exercitarea atribuțiilor ce îi revin, ministrul emite ordine şi instrucțiuni cu caracter normativ sau individual. Nu decizii. Ministerul Sănătății solicită fostului ministrul Vlad Vasile Voiculescu să înceteze diseminarea informațiilor false în spațiul public și emiterea unor ipoteze lipsite de fundament”, a precizat luni Ministerul Sănătății, printr-un comunicat, subliniind că „în acest moment nu există un grup de lucru legal constituit la nivelul Ministerului Sănătății”, dar că va fi înființat azi, „în conformitate cu legislația în vigoare”.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net