Ministerul Sănătăţii, precizări în cazul femeii din Vâlcea cu suspiciune de paralizie facială după vaccin

Ultima actualizare:

    Franţa: 140 de pacienţi, „vaccinaţi” dintr-o eroare cu ser fiziologicFoto: Arhivă Click!
Franţa: 140 de pacienţi, „vaccinaţi” dintr-o eroare cu ser fiziologicFoto: Arhivă Click!

Ministerul Sănătăţii (MS) a transmis, vineri, precizări în cazul femeii din Vâlcea despre care anunţase, în urmă cu o zi, că ar avea o paralizie facială temporară după ce a primit doza de rapel la vaccinul BioNTech Pfizer, arătând că investigaţiile complexe făcute ulterior, atât la spitalul din Vâlcea, cât şi la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, au infirmat diagnosticul. În prezent, pacienta se află în stare clinică bună, a arătat MS.

Ce spune Ministerul Sănătăţii

„Ministerul Sănătăţii face următoarele precizări referitoare la cazul femeii de 32 de ani din Vâlcea cu suspiciune de paralizie facială periferică dreaptă după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty) despre care a informat în data de 4 februarie 2021:

 (1) - potrivit primului buletin de raportare a reacţiilor adverse post-vaccinare (RAPI), parafat de un medic specialist neurolog, pacienta prezenta simptomatologia unei paralizii faciale periferice drepte, mioclonii, episoade intermitente de vertij şi subfebrilitate;

 (2) -  toate investigaţiile complexe efectuate ulterior debutului clinic atât la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, cât şi la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti au infirmat diagnosticul de paralizie facială periferică dreaptă", a transmis, vineri, 5 februarie, Ministerul Sănătății.

 Conform sursei citate, în prezent, pacienta se află în stare clinică bună. Joi, Ministerul Sănătăţii anunţa că a fost înregistrată o reacţie adversă rară - paralizie temporară facială - după administrarea celei de-a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer, la o femeie de 32 de ani din Vâlcea, medic.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net