Ministerul Apărării Naţionale trimite o echipă specială la Timișoara pentru verificarea blocurilor în care s-a făcut deratizare

Ultima actualizare:

    O echipă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale se deplasează la TimişoaraFoto: news.ro
O echipă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale se deplasează la TimişoaraFoto: news.ro

Ministerului Apărării Naţionale trimite o echipă, joi (21 noiembrie), la Timișoara, pentru a face verificări suplimentare cu echipamente specializate în blocurile de garsoniere unde s-a făcut dezinsecţie şi deratizare cu substanţa toxică Delicia - Gastoxin.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timişoara a anunţat că o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale se va deplasa la Timişoara şi, în cursul zilei de joi, va efectua verificări suplimentare cu echipamente specializate în locaţiile în care s-a identificat prezenţa substanţei toxice.

”În urma rezultatelor obţinute după aceste verificări, în cursul dimineţii zilei de 21.11.2019 se va efectua o acţiune de neutralizare, decontaminare şi igienizare a acestor spaţii, pentru a înlătura orice sursă care ar putea pune în pericol sănătatea locatarilor. La finalizarea acestor acţiuni, se va permite accesul total al locatarilor în imobilele blocuri de locuinţe de la adresele Mioriţa nr. 4 şi Vaida Voievod nr.1”, au transmis autorităţile din Timişoara.

Trei persoane au murit, alte 88 au fost intoxicate

În cursul zilei de miercuri, autorităţile au permis accesul locatarilor pentru scurt timp. 

Inspectorii Inspecţiei Sanitare de Stat au luat probe din imobilele unde a fost folosit insecticidul. Probele vor fi analizate într-un laborator de toxicologie, pentru a se determina dacă mai există în aer fosfina, substanţă letală care a provocat decesul celor trei persoane şi intoxicarea altor 88, iar în funcţie de rezultate se va stabili dacă locatarii se pot întoarce în imobile.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, insecticidul respectiv este certificat pentru a fi folosit "strict în interiorul silozurilor goale, al celulelor de depozitare goale, stive, camere de depozitare goale, alte clădiri etanşe la gaze (închise/sigilate, libere)", fiind interzisă folosirea în spaţii de locuit.

image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net