Miniștrii propuși de Cioloș, audiaţi la comisii

Ultima actualizare:

    Premierul desemnat Dacian Cioloș a anunțat duminică lista miniștrilor
Premierul desemnat Dacian Cioloș a anunțat duminică lista miniștrilor

Miniştrii desemnaţi ai Cabinetului Cioloş vor fi audiaţi, luni, începând cu ora 13.00, la comisiile de specialitate ale Parlamentului, potrivit Mediafax. De asemnea, plenul pentru votul de încredere a fost convocat pentru marţi, la ora 10.00.

Audierile vor începe la ora 13.00, cu Petre Tobă, candidat pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne, care va fi prezent la comisia de apărare, urmat de Mihnea Motoc, propus pentru portofoliul Apărării.

Tot începând cu ora 13.00-14.00 vor fi audiaţi la comisiile de politică externă şi comisia românilor de pretutindeni, candidaţii pentru funţia de ministru al Externelor, Lazăr Comănescu, şi pentru funcţia de ministru delegat pentru Relaţiile cu românii din diaspora, Dan Stoenescu.

Audierile pentru restul candidaţilor vor avea loc de la ora 15.00 şi, potrivit programului, ar urma să se încheie la ora 21.00, ultimul pe listă fiind ministrul desemnat al Culturii, Vlad Alexandrescu.

Potrivit regulamentului şedinţelor comune ale celor două Camere, fiecare candidat pentru funcţia de ministru, înscris în lista Guvernului, va fi audiat, în şedinţă comună, de către comisiile permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru.

În urma audierii, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat, pe care îl vor prezenta candidatului pentru funcţia de prim-ministru. Respectivele avize vor fi depuse la cele două birouri permanente care dispun difuzarea lor deputaţilor şi senatorilor.

Dacă, în urma audierii, un candidat pentru funcţia de ministru a primit aviz nefavorabil, prim-ministrul desemnat poate prezenta o nouă propunere sau poate să menţină propunerea iniţială.

Plenul celor două Camere a fost convocat marţi, ora 10.00, când vor fi dezbătute lista şi programul de guvernare şi va fi dat votul de încredere al Legislativului.

image
image
image
image
image
image
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net