Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a comparat sacrificatul porcilor cu Holocaustul

Ultima actualizare:

    Petre Daea a făcut o nouă gafă
Petre Daea a făcut o nouă gafă

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, este un iubitor al animalelor, însă în ultima sa declaraţie de presă a făcut o comparaţie nepotrivită, susţinând că sacrificarea porcilor este asemănătoare cu Holocaustul. În urma afirmaţiei, Mişcarea România Împreună, condusă de Dacian Cioloş, îi cere demisia ministrului.

UPDATE 13.10: Ministrul agriculturii, Petre Daea, a prezentat scuze după ce a spus, la Antena 3, că porcii infestaţi cu pestă porcină africană sunt ucişi ca la Auschwitz. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a emis un comunicat care prezintă scuzele ministrului. 

"Îmi declar respectul pentru toți membrii comunității evreiești și fac precizarea că am vrut să prezint situația deosebit de grea cu care se confruntă în această perioadă crescătorii de porci din cauza pestei porcine africane. În sufletul meu este foarte multă durere, am vrut doar să descriu momentele îngrozitoare cu care se confruntă atât fermierii noștri, cât și cei care gestionează această criză. Doamne ferește, nu am jignit pe nimeni în viața mea, îmi iubesc semenii, am exprimat doar durerea sufletească și sper să fiu înțeles!”, a spus Petre Daea, potrivit comunicatului. 

Ministrul Agriculturii a făcut o afirmaţie care a stârnit revolta în rândul celor care fac parte din Mişcarea România Împreună. El a declarat că porcii care sunt infestaţi cu pesta porcină trebuie să fie incineraţi. Apoi a adăugat faptul că sacrificarea porcilor este asemănătoare cu Holocaustul. 

„Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente, singura metodă este sacrificarea. Porcii se incinerează, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz. Efective de porci care se asomează, trec în partea cealaltă şi se pun pe foc, o fac medicii veterinari care sunt la limita rezistenţei, să stai cu 2000-3000 de porci care trebuie sacrificaţi zilnic", a spus ministrul Agriculturii într-o emisiune difuzată la postul de televiziune Antena 3. 

Mişcarea România Împreună, al cărui lider este fostul premier Dacian Ciloş a reacţionat vehement la declaraţia oferită de Pete Daea şi a solicitat demisia acestuia. 

„Este inadmisibil ca un ministru al Guvernului României să compare incinerarea porcilor cu Holocaustul, o tragedie mondială condamnată de România. Mesajul domnului ministru Daea este incalificabil, cerem demisia sau demiterea de urgenţă a acestuia. Există cazuri în care superficialitatea poate fi amuzantă, însă această situaţie arată o lipsă de discernământ din partea ministrului Agriculturii', a fost mesajul transmis de Mişcarea România Împreună.

În România există peste 400 de focare de pestă porcină africană. În ciuda faptului că focarele nu reprezintă un risc de îmbolnăvire pentru oameni, acestea au afectează economia prin prisma crizei de carne. 

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net