Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a fost desemnat premier interimar de către preşedintele Klaus Iohannis, după de Ludovic Orban și-a depus mandatul în urma rezultatului alegerilor parlamentare.


Președintele României a luat act de demisia lui Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României și l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului guvern, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Nicolae Ciucă, numit premier interimar

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcţia de prim-ministru al României”, a transmis, luni seară, Administraţia Prezidenţială. De asemenea, preşedintele a desemnat premierul interimar. 

„În conformitate cu dispoziţiile art. 106 şi ale art. 107 alin. (3) din Constituţie, Preşedintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuţiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, a mai transmis sursa citată

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că îşi depune mandatul de prim-ministru. El a afirmat că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un Guvern de centru-dreapta. Orban şi-a exprimat convingerea că în viitoarele negocieri PNL va fi capabil să dea premierul şi să constituie coloana vertebrală a viitorului Executiv, potrivit news.ro.

Fost șef al Statului Major, generalul Nicolae Ciucă a cerut trecerea în rezervă anul trecut, când a fost propus să ocupe funcția de ministru al Apărării, întrucât standardele NATO impun ca această funcție să fie ocupată de un civil. 

 

 
 
Loading...