Ministrul Cîmpeanu: «Nu copiii sunt responsabili de sănătatea părinților și bunicilor nevaccinați»

Ultima actualizare:

    Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu susține păstrarea școlilor deschise indiferent de incidența cazurilor de Covid-19foto: Inquam Photos
Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu susține păstrarea școlilor deschise indiferent de incidența cazurilor de Covid-19foto: Inquam Photos

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că nu copiii sunt responsabili de sănătatea părinților și bunicilor nevaccinați, iar lucrurile ar trebuie să stea „exact invers”.

Afirmația ministrului Sorin Cîmpeanu, făcută pe grupul de comunicare cu presa și citată de Hotnews.ro, vine în contextul în care miercuri s-a decis ca școlile să continue activitatea cu prezență fizică și dincolo de rata de infectare de 6 cazuri la mie într-o localitate.

„Nu copiii sunt responsabili de sănătatea părinților și bunicilor nevaccinați. Lucrurile stau exact invers: părinții și bunicii sunt responsabili de sănătatea copiilor.

Controlul respectării regulilor sanitare în școli trebuie puternic consolidat. La un an și jumătate de la declansarea pandemiei cred ca nu ne mai putem permite să facem tot copiii și școala să plătească greșelile noastre, ale adulților”, a răspuns ministrul, întrebat dacă își permite sistemul nostru de sănătate ca școlile să rămână deschise și dacă „ne putem asuma un număr și mai mare de îmbolnăviri în rândul copiilor și al părinților și bunicilor lor”.

Cum vor funcționa școlile după atingerea pragului de 6 la mie

Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a decis că școlile să rămână deschise și dincolo de pragul de infectare de 6 la mie. Ministrul Educației a anunțat că se va suspenda activitatea fizică doar în funcție de numărul de cazuri dintr-o clasă sau școală.

Citește și:

Câți elevi s-au vaccinat anti Covid. Cei mai mulți sunt din categoria de vârstă 16-19 ani

Școlile din toată țara rămân deschise și peste pragul de 6 la mie

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net