Ministrul Culturii, revocat. Premierul Cioloș e foc și pară

Ultima actualizare:
Dacian Cioloș nu este mulțumit de acțiunile recente ale lui Vlad Alexandrescu
Dacian Cioloș nu este mulțumit de acțiunile recente ale lui Vlad Alexandrescu

Scrisoarea lui Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii, către Grupul de Dialog Social nu i-a picat deloc bine premierului Dacian Cioloș. Acesta a luat o decizie de ultim moment în ceea ce-l privește pe șeful de la Cultură: îl revocă.

Alexandrescu a trimis o scrisoare Grupului de Dialog Social (GDS), în care a anunțat că pronunțarea sa în favoarea retragerii titlurilor de doctor în cazurile de plagiat i-a atras antipatia miniștrilor implicați și a altor oameni politici care l-ar fi supus presiunilor și intimidărilor.

Cioloș a venit cu replica în mediul online, căci a publicat pe pagina lui oficială de Facebook un mesaj prin care anunță revocarea ministrului Culturii. Acțiunea propriu-zisă a primului-ministru va avea loc marți (3 mai), când îi va și propune președintelui Klaus Iohannis un nou conducător pentru portofoliul Culturii. 

"Legat de ultimele discuții in jurul demisiei Ministrului Culturii: E pacat că domnul Alexandrescu a ales să termine în acest fel. E alegerea dumnealui. Iar dacă domnul Alexandrescu are ceva de spus, să o facă. Mă întreb de ce nu a făcut-o până acum, și de ce nu mi-a comunicat mie sau în guvern situațiile cu care susține că s-a confruntat. Viața merge înainte. Reformele vor continua și in cultură și în alte domenii. Doresc tuturor sa găsească înțelepciunea de a respecta Sărbătorile de Paști. Marți voi trimite domnului președinte revocarea din funcție a d-lui Alexandrescu și nominalizarea noului ministru. Căruia îi voi cere să continue reformele. În mod transparent și onest. Dar nimeni nu are proprietatea absolută a reformelor. Nici măcar eu. Fiecare însă, cred că trebuie să facem ceea ce ne dictează conștiința. Lumina Sărbătorilor de Paști să ne lumineze ființa. Și să așteptăm de la ceilalți să fie mai buni, prin efortul nostru al fiecăruia de a ne ameliora. Cu Dumnezeu spre noi înșine", a fost mesajul lui Dacian Cioloș.


    Dacian Cioloș nu este mulțumit de acțiunile recente ale lui Vlad AlexandrescuFoto: Facebook
Dacian Cioloș nu este mulțumit de acțiunile recente ale lui Vlad AlexandrescuFoto: Facebook

Cu o oră înainte de anunțul lui Dacian Cioloș, Alexandrescu a scris tot pe Facebook: "O scrisoare a mea către membrii Grupului pentru Dialog Social, în care sunt membru autosuspendat pe durata mandatului, a ajuns în presă fără voia mea. Precizez că ea era destinată exclusiv informării celor care au redactat comunicatul GDS de susținere a mea. Ea nu a fost destinată publicității. Am reușit să gestionez adecvat situațiile prezentate acolo în exercitarea atribuțiilor mele, și de aceea în legătură cu subiectele expuse acolo nu am nimic de adăugat. Sper că măsurile de reformă pe care le-am luat la Ministerul Culturii beneficiază în continuare de susținerea Prim-Ministrului. Nu am dorit să condiționez în acest mod în vreun fel rămânerea mea în Guvern."

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net