Ministrul de Externe: „Gardul care delimitează Europa, un gest autist”

Ultima actualizare:

    Ministru de Externe al României nu este de acord cu modul în care sunt trataţi refugiaţii din UngariaFoto: Mediafax
Ministru de Externe al României nu este de acord cu modul în care sunt trataţi refugiaţii din UngariaFoto: Mediafax

Ministrul de externe Bogdan Aurescu a discutat cu omologul lui olandez Bert Koenders despre criza refugiaţilor. Politicianul este de părere că modul cum gestionează Ungaria valul de imigranţi este inacceptabil şi că ar trebui găsite soluţii durabile pentru această problemă.

Aurescu a lansat un atac dur la adresa Ungariei, el fiind de părere că modul în care au acţionat autorătiţile ungare nu sunt în conformitate cu „spiritual european”, potrivit Mediafax.

„I-am spus domnului ministru ( Bert Koenders n.r) că, în opinia mea, ridicarea de garduri care să delimiteze Europa civilizată de restul Europei este un gest mai degrabă autist şi inacceptabil, în afara spiritului european. În schimb, România este frontiera externă a UE şi a NATO şi avem toată capacitatea de a apăra comunitatea de valori din care facem parte", a afirmat  Bogdan Aurescu.

Ministrul de externe olandez consideră că o colaborare eficientă între statele membre ale Uniunii Europene este necesară.

„În contextul crizei cu refugiaţii pe care o avem în Europa, este important ca toate ţările din Europa să colaboreze şi să discute despre ce este de făcut şi este important ca toate ţările să ia deciziile a două componente. În primul rând, trebuie să abordăm problema de la rădăcină, când am avut reuniunea miniştrilor afacerilor interne, se vorbea despre o componentă foarte importantă care se va discuta la summit-ul de miercuri, care sunt originile aceste crize, nu numai conflictul din Siria, ci şi sprijinul acordat refugiaţilor în Libia, cooperarea pe care o avem cu Turcia şi trebuie să aflăm care sunt originile crizei şi cred că este important să discutăm săptămâna aceasta. Trebuie să dăm dovadă de solidaritate în Europa, toată lumea trebuie să colaboreze, a spus Bert Koenders.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net