Ministrul de Interne, Marcel Vela: ”Este o chestiune de respect față de alegători să știi să pierzi cu demnitate”

Ultima actualizare:

    Marcel Vela spune că în politică este obligatoriu să știi să pierzi
Marcel Vela spune că în politică este obligatoriu să știi să pierzi

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus că nu tolerează nici o abatere de la lege și că polițiștii și jandaramii vor rămâne vigilenți până la finalizarea procesului electoral. Dar a transmis că disperarea unor candidați care au pierdut fotoliul de primar, nu trebuie să conducă la încălcarea legii. ”Este o chestiune de respect față de alegători să știi să pierzi cu demnitate”.

În ultimele zile de după alegeri am asistat la un scandal de proporții, subiectul principal fiind fraudarea procesului electoral. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a ținut să precizeze faptul că totul este sub control și că autoritățile își fac treaba.

”Am fost și rămân foarte atent la tot ceea ce se întâmplă în contextul acestor alegeri și, credeți-mă nu voi tolera nici o abatere de la lege. Colegii mei din Ministerul Afacerilor Interne sunt în continuare la datorie.  Chiar dacă alegătorii și-au exprimat deja votul, procesul electoral nu a luat sfârșit. Vom rămâne vigilenți la respectarea legii, astfel încât acest scrutin să reflecte în mod fidel și categoric voința românilor din 27 septembrie. Disperarea unor candidați că au pierdut fotoliul de primar sau alegerile pentru consilii, nu trebuie să conducă la încălcarea legii, la fraude electorale. Este o chestiune de respect față de alegători să știi să pierzi cu demnitate”, a scris demnitarul pe pagina sa de Facebook. Acesta a adaugat faptul că face politică de peste 30 de ani, timp în care a pierdut sau câștigat, dar că a respectat decizia electoratului. Asta înseamnă democrație, asta înseamnă normalitate! Știu că rezistența la schimbare poate fi mare, dar acesta este votul, este voința generațiilor pe care noi le-am crescut. Respectați votul, respectați legea!”, le-a transmis Marcel Vela celor de la PSD.

Sute de persoane sunt cercetate de Poliție, în urma alegerilor

Toate sesizările de fapte penale au fost înregistrate la parchetele competente și anchetele sunt efectuate sub îndrumarea procurorilor.

În plus, trei persoane au fost reținute în țară pentru comiterea de fapte ilegale în contextul alegerilor locale și alte câteva sute sunt cercetate.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/explicatia-jandarmeriei-cine-erau-persoanele-care-se-aflau-camera-plina-cu-saci-de-0

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net