Ministrul Educației: "Nu vor fi niciun fel de restricții pentru cei nevaccinați, ci vor fi avantaje pentru vaccinați"

Ultima actualizare:

    Sorin CîmpeanuSursă foto: gov.ro
Sorin CîmpeanuSursă foto: gov.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat joi, în contextul discuțiilor pentru începerea noului an școlar, că „nu vor exista niciun fel de restricții” pentru cei nevaccinați împotriva Covid-19, dar vor exista unele avantaje pentru cei vaccinați, fără a detalia care ar putea fi acestea.

„Nu vor fi restriții pentru cei nevaccinați, niciun fel de restricții, însă vor fi avantaje pentru cei vaccinați. Toate ipotezele nu dezavantajează persoanele nevaccinate, indiferent că vorbim de elevi sau de cadre didactice, dar in mod firesc cei vaccinați vom vedea ce avantaje au cei vaccinați în aceste scenarii”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul conferinței de presă. 

Unul dintre avantaje ar fi potrivit lui Sorin Cîmpeanu renunțarea la purtarea măștii de protecție, dacă este îndeplinită o serie de cerințe. „Acolo unde sunt clase cu dimensiunea de până la 10 persoane, există astfel de situații, în cazul în care toți sunt vaccinați, ar putea să se renunțe la obligativitatea purtării măștii de protectie.” „În nicio ipoteză nu vom dezavantaja persoanele nevaccinate, vor fi valabile cel putin condițiile de până acum, drepturile de până acum. În plus, este normal să ne gândim la stimularea celor care înțeleg importanța nevaccinării. Nu este vorba de trimiterea în online a celor nevaccinați, până acum erau trimiși toți oricum în online la apariția unui caz”, a declarat ministrul. 

Mâine la Guvern, începând cu 10:00, va avea loc o discuție convocată de către prim-ministrul României la care vor participa ministrul Sănătății și ministrul Educației, reprezentantul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, reprezentantul Comitetului Național pentru Vaccinare, reprezentantul INSP și un reprezentant al Administrației Prezidențiale. În această întâlnire vor fi discutate toate ipotezele de lucru, a anunțat Sorin Cîmpeanu, potrivit Hotnews. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net