Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Școlile NU se redeschid pe 11 ianuarie”

Ultima actualizare:

    Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că școlile se vor redeschide când situația o va permite
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că școlile se vor redeschide când situația o va permite

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat într-o intervenție televizată că școlile nu se redeschid la 11 ianuarie, ci abia în februarie, dar nici asta nu este sigur. Prin urmare, după încheierea vacanței de iarnă, elevii se vor întoarce la cursuri din fața propriilor laptopuri și calculatoare.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că data reînceperii cursurilor după vacanța de iarnă, și anume 11 ianuarie 2021, este un termen “mult prea scurt” pentru a fi redeschise fizic școlile. El a precizat că își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor, dar asta se va întâmpla doar în măsura în care situația epidemiologică o va permite. 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Ministerul Sănătății ia decizia”

„Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Ministerul Educației, instituțional, îşi doreşte redeschiderea cât mai grabnică a şcolilor, în măsura în care situaţia epidemiologică o va permite. Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă″, a declarat Cîmpeanu, scrie edupedu.ro.

Conform unui scenariu pe baza căruia reprezentanţii din educaţie discută acum cu reprezentanții din sănătate, grădiniţele şi clasele primare s-ar putea redeschide, spune ministrul educaţiei, la începutul semestrului al doilea, adică luni pe 8 februarie.

De altfel, el a susținut în mai multe ieșiri publice că Ministerul Sănătății va lua decizia finală de redeschidere a școlilor și nu Ministerul Educației. 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a mai anunțat că în privința redeschiderii școlilor “prioritizăm pe trei paliere – grădiniţe şi învăţământ primar, elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, elevii din şcolile care au avut dificultăți în online”.

image
image
image
image
image
image
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net