Ministrul Educației, Valentin Popa, a propus modificarea admiterii la liceu, astfel încât media claselor V-VIII să fie înlocuită cu media tezelor de la materiile Română, Matematică, Istorie sau Geografie.


Media claselor V-VIII, care acum contează în proporție de 20% din media de admitere la liceu, ar putea fi înlocuită de media tezelor de la materiile Română, Matematică și Istorie sau Geografie, potrivit unei propuneri făcute de ministrul Educației, Valentin Popa, în urma unei discuții cu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar, conform Hotnews. De asemenea, tezele ar urma să devină testări naționale cu subiect unic. 

Potrivit președintelui Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar, Iulian Cristache, propunerea ministrului Educației a venit în contextul în care cei mai mulți părinți doresc revenirea la examenele naționale de admitere la liceu sau cel puțin ca fiecare liceu să organizeze examenele proprii de admitere. 

 
 
Loading...