Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici: «Este o imbecilitate a celor de la ANAF»

Ultima actualizare:

    Anul trecut au fost în România 142.613 căsătorii, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică
Anul trecut au fost în România 142.613 căsătorii, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică

Fiscul vrea să scoată bani din piatră seacă. Şi acum a venit rândul mirilor, nuntaşilor, fotografilor şi lăutarilor. Ai făcut nuntă? Vino la ANAF şi “varsă” tot: cine ţi-a cântat, cine ţi-a pregătit florile, lumânările şi cine ţi-a livrat băutura! Astea să fie oare problemele statului român?

Asta-i culmea evaziunii! ANAF a început să trimită tinerilor căsătoriţi solicitări ca aceştia să declare cine le-a furnizat servicii de fotografie, muzică pentru petrecere şi restaurant. Fiscul solicită nume de persoane/firme, numere de telefon, adrese şi intermediari. Amenda pentru nerespectarea solicitării Fiscului este de 2.000-5.000 de lei. Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a atacat ANAF după ce a aflat informaţia: “Bun, este în temeiul legal, numai că asta cu siguranţă, pe o listă de priorităţi a ANAF-ului, este undeva mult, mult în josul listei. ANAF-ul avea multe alte lucruri de făcut înaintea acestei măsuri. Este o imbecilitate a celor de la ANAF, chiar dacă este în lege. Dacă legea spune că trebuie să faci acest lucru, trebuia să îl faci încă din 2013. Asta ar trebui să fie abordarea corectă a ANAF-ului”, a mai spus Teodorovici.

Ce spun artiştii

Majoritatea cântăreţilor preferă să nu vorbească despre acest subiect. Jean de la Craiova şi Pepe sunt singurii care au comentat măsura. Iată ce spun ei!”Legi din astea au mai fost... Ei ştiu mai bine ce legi dau, cum le aplică... Dacă ei aşa consideră, aşa să facă”, ne-a declarat Jean de la Craiova. Pepe, în schimb, a fost mai explicit.

Jean de la Craiova şi Pepe
Jean de la Craiova şi Pepe

”Să le ceară, eu am 3 firme din 2004. Tot ce fac, fac legal. Nu mă interesează pe cine vizează, nu e pentru mine. Eu respect legea, sunt plătitor de taxe. Nu am întârziat niciodată cu taxele, nici o lună şi nici o zi. Cred că sunt unul dintre cei mai corecţi artişti. Nu am primit niciodată vreo amendă de la ANAF. Am făcut tot posibilul să fiu în regulă şi prefer modalitatea legală. Însă sunt mulţi care nu vor să plătească cu tva. Oricum nu cred că vor putea controla ceva, cumva. Este o apă de ploaie, altele sunt problemele...”, ne-a declarat Pepe. 

Maneliştii, cei mai vizaţi

În ultimii aproape 10 ani, Fiscul a derulat mai multe controale în privinţa averilor maneliştilor, artiştilor şi vedetelor TV, descoperind diferenţe uriaşe între veniturile reale şi cele declarate. Spre exemplu, în vara anului trecut, ANAF a constatat în urma verificărilor că aceştia nu au declarat venituri de 4,67 milioane de lei, pentru care ar fi trebuit să plătească la bugetul de stat 1,164 milioane de lei. Printre cei vizaţi de controale în 2017 se aflau Florin Salam, Vali Vijelie şi Ţancă Uraganu. 

Florin Salam şi Vali Vijelie
Florin Salam şi Vali Vijelie

Precizări de la Fisc

HotNews.ro a discutat cu inspectorii Fiscului din teritoriu care recunosc că nu pot să verifice toate nunţile care au avut loc şi nici nu e nevoie. Ei vor merge doar acolo unde există suspiciuni de fraudă. Vor exista zone în care nu se va trimite nici un fel de solicitare de informaţii. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net