Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, s-a vaccinat cu doza a treia de vaccin anti Covid

Ultima actualizare:

    Cseke Attila, primul ministru care s-a vaccinat cu doza a treia de vaccin Sursa foto: captură Digi24
Cseke Attila, primul ministru care s-a vaccinat cu doza a treia de vaccin Sursa foto: captură Digi24

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, s-a vaccinat, marți dimineață, cu doza a treia de vaccin anti Covid. După imunizare, oficialul a făcut câteva declarații și a vorbit despre proiectul de ordonanță prin care medicii nevaccinați vor fi obligați să se testeze săptămânal pe propria cheltuială.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, s-a vaccinat, marți dimineață, cu doza a treia de vaccin anti-Covid la centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, chiar în prima zi în care România a început  imunizarea cu doza booster. După imunizare, ministrul a făcut câteva declarații iar cea mai importantă îi privește direct pe medici. 

Cseke Attila: „Medicii care nu se vaccinează riscă suspendarea”

Potrivit ministrului, cadrele medicale care nu s-au imunizat, nu au trecut prin boală și refuză să se testeze săptămânal vor fi suspendate, iar după 30 de zile de la momentul suspendării poate avea loc și încetarea contractului de muncă. Măsura face parte dintr-un proiect de ordonanță care va fi prezentat Guvernului și Parlamentului. 70% dintre medicii din România sunt vaccinați anti-Covid, a anunțat ministrul. 

România a început marți campania de vaccinare cu cea de-a treia doză anti-Covid, iar cei care doresc să își facă doza suplimentară o pot face mergând la un centru de vaccinare cu buletinul, fără să fie nevoie de programare. Persoanele vaccinate care au cel puţin şase luni de la administrarea dozei a doua de vaccin se pot programa pe platforma RoVaccinare sau se pot prezenta la centrele de vaccinare.

Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema iniţială. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

CITEȘTE ȘI: Imunizarea anti Covid cu a treia doză începe marți 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net