Guvernul a aprobat, miercuri, 7 aprilie, Ordonanța de Urgență prin care se acordă părinților aflați în concediul de creștere a copilului un stimulent de 1.500 de lei dacă aceștia se întorc la muncă până la împlinirea vârstei de 6 luni a copilului. Rămâne în vigoare și stimulentul de 650 de lei pentru cei care se întorc în termenul legal, a anunțat miercuri ministrul Muncii Raluca Turcan.


„Aceasta este o măsură activă, care încurajează întoarcerea la muncă. De asemenea contribuie la creșterea veniturilor părinților, scade riscul deprofesionalizării și asigură o forță de muncă necesară în momentul de față la nivelul angajatorului.

Practic, noile prevederi incluse în proiect sunt următoarele: se acordă un stimulent de 1.500 de lei în locul stimulentului de 650 de lei dacă părinții aleg să se întoarcă la muncă mai devreme de împlinirea vârstei de 6 luni de către copil sau vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu dizabilități.

Se menține stimulentul de 650 de lei pentru părinții care revin în activitate până la împlinirea vârstei de 2 ani și, de asemenea, după împlinirea vârstei de 6 luni sau un an în cazul copilului cu handicap până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 sau de 3 ani, în cazul copilului cu dizabilități”, a spus ministrul Muncii, Raluca Turcan, potrivit Mediafax.

1.500 de lei stimulent pentru părinții care se întorc la lucru până când copilul împlinește 6 luni

OUG adoptată miercuri mai aduce și un stimulent de inserție de 650 de lei pentru părinții care se întorc la lucru în perioada în care sunt îndreptățiți să beneficieze de concediul de creștere a copilului cu dizabilități cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani.

Totodată, se va lua în calcul și perioada în care părinții au fost în șomaj tehnic la calculul perioadei pentru stabilirea indemnizației pentru creșterea copilului. În plus, odată ce părintele s-a întors la muncă mai devreme de împlinirea vârstei de 6 luni a copilului, dar nu din vina lui își pierde locul de muncă, el va beneficia de acest stimul de inserție dacă în intervalul de 2 ani își găsește loc de muncă, informează sursa anterior menționată.

 
 
Loading...