Ministrul Sănătății atrage atenția că România ar putea trece de 2.000 de cazuri noi de Covid-19 pe zi, dacă regulile sanitare nu sunt respectate. Nelu Tătaru spune că evoluția epidemiei de coronavirus ar putea fi accelerată de redeschiderea școlilor, începând cu 14 septembrie, și de organizarea alegerilor la sfârșitul lunii.


„În cazurile pe care le prevedem cu aceste măsuri, să nu trecem de 1.500 de cazuri pe zi. Dar nerespectarea unor reguli poate să ne ducă și la peste 2.000 de cazuri noi pe zi. Depinde doar de noi toți dacă avem un scenariu în care avem o evoluție favorabilă, chiar descrescândă la un moment dat, în octombrie, sau dacă reluăm o pantă ascendentă cu un număr de cazuri noi”, a spus Tătaru într-un interviu exclusiv pentru Digi24.

Nelu Tătaru: ”Pregătim spitalele și pentru 2.000 de cazuri pe zi”

Influența celor două evenimente – deschiderea școlilor și alegerile locale – asupra evoluției epidemiei va putea fi observată la sfârșitul lunii spetembrie.

„Când vom avea primele 14 zile de la reluare. Și atunci vom vedea. Simptomatologia unei boli poate apărea din a doua până în a zecea zi a bolii respective, a infecției cu SARS CoV- 2. Dacă noi începem pe 14, să ne gândim că cele două săptămâni merg spre sfârșitul lunii”, a explicat Tătaru.

„Noi pregătim spitalele și pentru 2.000 de cazuri pe zi, dar depinde foarte mult de gravitatea acestora”, a adăugat ministrul.

 
 
Loading...