Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că, în ceea ce priveşte carantina unei localităţi, în acest moment se merge pe criteriul de şase infectări la o mie de locuitori, conform ordinului emis de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.


"Când introducem o carantină nu vreau să mergem pe un număr de cazuri ieşit dintr-o raportare dintr-o singură zi”, a afirmat, marţi seară, la TVR, Nelu Tătaru, conform News.ro.

Ministrul Sănătății a explicat că trebuie luate în calcul modul de răspândire a virusului – în focar sau intracomunitar, dar şi starea sistemului sanitar din regiunea respectivă şi dacă pot fi luate măsuri premergătoare carantinei.

Ministrul Sănătăţii a precizat că în zilele următoare se va afla în teritoriu în judeţe precum Sibiu, Sălaj, Alba, Satu Mare, Covansa, Harghita, Cluj, pentru a vedea care este situaţia. 

Citește și:

Klaus Iohannis: când ajung primele doze de vaccin anti Covid-19, când va fi imunizată toată populația

Ministrul Sănătăţii a precizat că există un ordin al lui Raed Arafat, în calitate de comandant al DSU, care prevede carantinarea zonelor cu peste 6 cazuri de îmbolnăvire la 1.000 de locuitori şi că acest ordin se aplică. "În acest moment se merge pe acest criteriu de şase cu carantina”, a spus el. 

Ministrul Sănătăţii a precizat că a cerut evaluări în zonele cu rată mare de infectare. "În acest moment gestionăm numărul de locuri, extensia o facem pe paturile de terapie intensivă”, a susţinut Tătaru.

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. Cel mai negru bilanț de până acum: 7.733 cazuri noi și 120 de decese. Număr uriaș la ATI

 
 
Loading...