Ministrul Sănătății: în ce condiții s-ar putea redeschide terasele la 1 iunie

Ultima actualizare:

    Dacă numărul îmbolnăvirilor va continua să scadă, terasele s-ar putea redeschide la 1iuniefoto: Shutterstock
Dacă numărul îmbolnăvirilor va continua să scadă, terasele s-ar putea redeschide la 1iuniefoto: Shutterstock

Ministrul Sănătăţii le-a dat o veste bună celor care s-au săturat să-și bea cafeaua în balcon. Nelu Tătaru a declarat că terasele s-ar putea redeschide la 1 iunie, dacă numărul de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus va continua să scadă sau dacă va exista un număr constant mic.

”În condiţiile în care vom avea de la o zi la alta cazuri noi în scădere sau număr constant mic ne gândim la altă perioadă de relaxări. De exemplu, cea aşteptată a teraselor, de la 1 iunie. De la 15 iunie ne gândim la deschiderea plajelor”, a afirmat, luni seară, la B1 TV,  ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, conform News.ro.

Acesta a adăugat că restaurantele se vor deschide ”într-un timp doi”, în funcţie de cum va putea fi gestionată deschiderea teraselor.

Citește și:

Vela: petrecerile în apartament, cu cel mult 8 persoane. ”Situația e foarte riscantă”

Americanii, în cerculețe. Așa arată distanțarea socială în parcurile din New York

Zborurile externe: ”Noi avem izolare la domiciliu pentru toți cei care vin din străinătate”

Întrebat despre referitor la reluarea zborurilor externe, ministrul Sănătăţii a precizat: ”Discutăm cu Ministerul Transporturilor, precum şi cu ţările terţe cu care avem legături aeriene. În măsura în care condiţiile din aceste ţări nu impun izolări sau carantinări, atunci şi la noi se va discuta acest lucru. Noi avem izolare la domiciliu pentru 14 zile pentru toţi cei care vin din străinătate. Nu mai există zone roşii sau zone galbene, totul e mai degrabă o zonă galbenă, având în vedere că avem izolare la domiciliu”.

Acesta a repetat că toate măsurile depind de evoluia numărului de cazuri şi de respectarea măsurilor pentru limitarea pandemiei.

image
image
image
image
image
image
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net