Ministrul Sănătății a demis-o pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare. Cine este noul manager

Ultima actualizare:

    Sorina Pintea a fost reținută de DNA la sfârșitul lunii februariefoto: Inquam Photos
Sorina Pintea a fost reținută de DNA la sfârșitul lunii februariefoto: Inquam Photos

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a demis-o pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului de Urgență Baia Mare, punând astfel capăt unei telenovele care dura de câteva zile. Noul manager interimar este liberalul Alexandru George Oros.

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății și cercetată penal pentru luare de mită, și-a dat inițial demisia, apoi și-a retras-o, intrând în concediu medical și depunându-și actele pentru pensie. Joi, premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sănătății s-o demită din funcția de manager al Spitalului Județean Baia Mare.

Noul manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare, numit prin ordin al ministrului Sănătăţii, este liberalul Alexandru George Oros, informează Agerpres. Oros este consilier local PNL în cadrul Primăriei municipiului Sighetu Marmaţiei.

Sorina Pintea și-a retras demisia la începutul lunii aprilie

La începutul lunii aprilie, purtătorul de cuvânt al CJ Maramureş, Amalia Babici Man, anunţa că Sorina Pintea şi-a retras demisia din funcţia de manager al SJU Baia Mare.

"Sorina Pintea şi-a depus demisia pe 2 martie şi a fost înregistrată pe 5 martie la Consiliul Judeţean Maramureş. Demisia este un act unilateral, iar demisia unui şef sau al unui manager îşi face efectul după 30 de zile din momentul înregistrării. În tot acest timp, Sorina Pintea a fost manager al SJU Baia Mare pentru că nicio instanţă nu i-a interzis să-şi exercite funcţia. Ea s-a aflat în concediu medical în această perioadă, timp în care a fost înlocuită de directorul medical Vasile Pop.

Înainte ca acele 30 de zile de preaviz să expire, Sorin Pintea a transmis o informare către CJ Maramureş, anunţând că renunţă la demisie. CJ a luat act de acest nou document, trimiţându-l spre informare SJU. Sorina Pintea ocupă acest post prin concurs pe perioadă determinată, care expiră în toamna acestui an, urmând a fi organizat un nou concurs pentru postul de manager", a precizat Amalia Babici Man.

Sorina Pintea, reținută de DNA pentru mită

Sorina Pintea a fost reţinută de DNA la sfârşitul lunii februarie, fiind acuzată de luare de mită în formă continuată pentru că ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Pe durata arestului, ea a necesitat în mai multe rânduri îngrijiri medicale din cauza bolii autoimuine de care suferă. Ulterior, ea a fost plasată sub control judiciar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net