Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a declarat, miercuri, că dintr-un total de 3.526 de testări ale dezinfectanților folosiți în spitale, 150 au fost neconforme, adică 5%.


Scandalul dezinfectanților utilizați în spitale zguduie sistemul sanitar românesc. Miercuri, ministrul sănătății a avut o videoconferință cu șefii direcțiilor de sănătate publică din toată țara, după ce aceștia au finalizat controalelele în spitale.

Potrivit rezultatelor, din totalul celor 3.526 de teste efectuate dezinfectanților, 150 au ieșit neconforme. „Sub 5% au fost neconforme. Suntem datori să verificăm orice suspiciune. Însă, în peste 95% din situații, testele au fost conforme. Consider că pacienții noștri sunt în siguranță în acest moment”, a declarat ministrul sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu.

Ministrul a mai spus că „s-au luat probe din toate județele, iar acestea au fost analizate la laboratoare acreditate, obiectul anchetei fiind concentrația substanțelor active din dezinfectanți”.

Acesta a mai spus că unele amănunte nu pot fi făcute publice deocamdată, pentru că în acest caz a fost declanșată o anchetă penală.

 

 
 
Loading...