Ministrul Sănătăţii a precizat miercuri, la Adevărul Live, că lucrează la un protocol împreună cu dr. Streinu-Cercel, pentru a implementa un program inovativ, prin care să fie testați de noul coronavirus toţi bucureştenii.


UPDATE Nelu Tătaru a precizat că testările pentru noul coronavirus vor începe de săptămâna viitoare. Vor fi testaţi întâi medicii, pacienţii din spitale, vârstnicii şi persoanele cu boli grave din Capitală. „Bucureştiul şi toate aglomerările urbane mari vor fi testate”, a precizat secretarul de stat, miercuri seara, la Digi 24. Acesta a mai declarat că la Suceava, focarul de infecţie a ajuns în acel punct în care „a decimat” personalul medical. Peste 150 de cazuri de infectare sunt confirmate. 

Victor Costache a anunţat miercuri că vor fi testaţi de COVID-19 toţi bucureştenii.

„Săptămâna viitoare sper să avem şi foarte multe teste disponibile la nivel naţional. Sunt undeva în jur de 180.000, care trebuie să ajungă până cel tarziu la sfârşitul acestei săptămâni. Necesarul pe care l-am indentificat în momentul de faţă este undeva până în minimum 2 milioane, maximum 5 milioane de teste. Acesta este primul necesar la nivel naţional.

Astăzi (miercuri, 25 martie - n.red.) am pregătit un protocol cu domnul profesor Streinu-Cercel, care va fi validat şi dorim să implementăm un program inovativ, de tipul celor din Coreea de Sud şi să testam toţi cetăţenii din Bucureşti, cu echipe mobile de testare door to door (din uşă în uşă n.red.)”, a declarat ministrul, la Adevărul LIVE.  

Ținta ministerului este să existe minimum un centru de testare per judeţ. Costache a precizat că în următoarele zile se va ajunge la 25 de centre la nivel naţional. „Haideţi să fim obiectivi: această COVID-19 este o boală nouă. Acum două luni jumătate nu ştiam nimic despre ea. Grupul nostru de experţi a sesizat patologia de la finele lui decembrie şi de la începutul lui ianuarii am avut primul centru atestat pentru testare. La momentul de faţă avem 19 centre în ţară şi, evident, sunt şi centre cu mai multe aparate”, a mai declarat ministrul.

Citește și:

Coronavirus la un centru privat de dializă din Capitală. Nouă persoane au fost confirmate. Unitatea sanitară a fost amendată pentru nereguli grave

Ce se întâmplă cu copiii cu ambii părinți spitalizați din cauza COVID-19. Care este procedura

 
 
Loading...