Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că va avea în vedere carantinarea judeţelor doar în condiţiile în care va exista o transmitere comunitară accentuată a noului coronavirus într-o localitate sau într-un cartier.


Ministrul Tătaru a explicat însă că, în acest moment nu ia în calcul acest scenariu, granițele județelor rămânând deschise, relatează Agerpres. „În acest moment nu luăm în considerare o carantinare a judeţelor. Fiecare caz este evaluat cu atenţie. Fiecare direcţie de sănătate publică din judeţul respectiv evaluează prin anchete epidemiologice atât cazul confirmat, cât şi contacţii direcţi”, a declarat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru, despre carantinarea județelor

„Acolo unde există focare, acele focare sunt identificate, sunt izolate, sunt internaţi pentru tratament cei care sunt pozitivi. În condiţiile în care va exista o transmitere comunitară accentuată într-o localitate, într-un cartier, ne gândim şi la posibilitatea unei carantinări. Nu este cazul în acest moment”, a adăugat acesta.

El a afirmat că nu se poate vorbi de măsuri de relaxare decât în apropierea datei de 1 iulie. „Nu putem vorbi despre aceste măsuri de relaxare decât în apropierea datei de 1 iulie, când vom face şi evaluarea săptămânală şi la cele 14 zile a ultimelor măsuri de relaxare pe care le-am acordat.

Orice măsură de relaxare are şi o asumare a creşterii numărului de cazuri. Această creştere trebuie să fie una progresivă uşoară de la o zi la alta, nu o creştere exponenţială”, a mai spus Nelu Tătaru. Potrivit acestuia, România se află pe o curbă descendentă în ceea ce priveşte cazurile noi de coronavirus. România a ajuns la 24.505 de cazuri de coronavirus.

 

Loading...