Ministrul Sănătății: primele teste rapide pentru Covid-19 ajung zilele acestea în spitale

Ultima actualizare:

    Primele teste rapide pentru Covid-19 vor ajunge în spitale pe 5 sau 6 noiembriefoto: Shutterstock
Primele teste rapide pentru Covid-19 vor ajunge în spitale pe 5 sau 6 noiembriefoto: Shutterstock

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, anunţă că în zilele următoare unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor vor începe să primească teste rapide pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2. Acesta vor fi făcute pacienţilor cu simptome de infecţie respiratorie, astfel încât să poată fi trimişi, în funcţie de rezultatul testului, în unităţile sanitare care tratează patologie Covid sau non-Covid.

Nelu Tătaru a declarat miercuri, la Sibiu, că 43.000 de teste rapide pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 vor fi distribuite în primă fază către unităţile de primiri urgenţe (UPU) „tocmai pentru a decolmata aceste unităţi de primiri urgenţe şi a avea un rezultat rapid pentru cei care se prezintă cu simptomatologie”.

Astfel, după testare pacienţii vor putea fi dirijaţi rapid către unităţile Covid sau non-Covid în funcţie de rezultatele testelor rapide.

”Cred că pe 5 sau 6 (noiembrie – n.r.) vor fi distribuite în UPU, iar săptămâna următoare avem în evaluare achiziţionarea a încă unui milion de teste. La nivelul Comisiei Europene s-au achiziţionat şi se achiziţionează în continuare aceste teste pentru ţările membre în valoare de 100 de milioane de euro”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii, conform News.ro.

Ministrul Nelu Tătaru: capacitatea de testare în România este de cel mult 50.000 de teste

Nelu Tătaru a declarat, răspunzând unor întrebări, că în prezent testarea se face în funcţie de definiţia de caz şi de unele cazuri particulare, iar capacitatea de testare în România este de cel mult 50.000 de teste în 169 de puncte de testare şi o testare de 30-37.000 zilnic.

”În măsura în care avem acele recoltări – şi eu nu cred că colegii noştri din DSP-uri şi ambulanţe nu merg la recoltări – se lucrează şi acele teste. Considerăm că un test reprezintă o metodă într-o anchetă epidemiologică sau într-o evoluţie a unui pacient. În condiţiile în care testăm astăzi, avem siguranţa că acel pacient negativ nu este în primele trei zile sau mâine nu se infectează iar, dăm o falsă predictibilitate. Haideţi să rămânem la o parte medicală”, a mai afirmat Tătaru. 

Citește și:

Primul test rapid pentru anticorpi la Covid-19 a fost lansat în România

Nelu Tătaru: ”Nu vred că vom avea un lockdown înainte de alegeri”

Întrebat dacă se vor impune măsuri de tip ”lockdown” înainte de alegerile parlamentare, ministrul Sănătăţii a răspuns: ”Nu urmărim şi nu cred că vom avea un lockdown”. 

”Va trebui fiecare dintre noi să nu ajungem nici măcar la anumite carantinări de localităţi. Suntem într-un moment în care putem gestiona aceste lucruri, dar nu putem gestiona singuri ca parte medicală, este şi o parte a populaţiei civile. (...) Suntem pe o creştere a numărului de cazuri, sper să nu fie o creştere mare. Nişte măsuri luate astăzi îşi vor face efectul în 14-28 de zile. Trebuie sa gândim în perspectivă, nu oprim un proces într-o zi, în oprim într-o perioadă şi nu îl oprim doar noi în spital, tratând pe cei pe care îi avem deja îmbolnăviţi, este şi un sistem care trebuie să reacţioneze în pre-spital”, a mai afirmat ministrul.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net