Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a depus coroane de flori la catafalcurile celor trei militari ai Batalionului 30 Vânători de Munte ”Dragoslavele” morţi după ce camionul în care se aflau s-a răsturnat într-o prăpastie din Argeş şi a transmis condoleanţe familiilor acestora.


Adrian Ţuţuianu a mers, duminică dimineaţă, în judeţul Argeş, în localităţile unde sunt depuşi cei trei militari: Mihai Ionuţ Toma, George-Emilian Catană şi Petre Cristian Toader.

Militarii morţi în accidentul din Argeş, înmormântaţi duminică

5-actu-3.-2col-foto-digi.jpg


Cei trei şi-au pierdut viaţa joi noaptea
Foto: Digi 24

Colegii lor răniţi în accident sunt în continuare internaţi în spital. Sâmbătă, MapN a precizat că starea celor nouă militari răniţi e bună, că sunt stabili hemodinamic şi că urmează tratament. Tot sâmbătă, camionul militar căzut în râpă joi seara a fost scos cu două macarale de mare tonaj şi dus într-o bază a MapN. Operaţiunea a durat aproape şase ore, timp în care traficul rutier pe DN 73 a fost întrerupt.

5-actu-4.-2col-foto-diana-frincu.jpg


Camionul a fost scos din râpă ieri
Foto: Diana Frîncu

Ministrul a prezentat condoleanţe familiilor sublocotenenţilor (post-mortem) şi a depus coroane de flori la catafalcurile acestora.

"Vestea morţii lor, pe drumul de întoarcere din misiunea executată la Cincu, a căzut ca un trăsnet în familiile lor şi printre prietenii şi colegii, cei care i-au cunoscut şi apreciat ca luptători şi ca oameni. În cumplitul accident din Valea Urdii, Armata a pierdut trei militari de elită, toţi veterani ai teatrelor de operaţii, bărbaţi puternici şi mândri, crescuţi la şcoala aspră a luptătorilor alpini. Asigur familiile celor trei sublocotenenţi că le suntem alături în cumplita suferinţă şi le vom rămâne sprijin, de acum înainte. Întreaga Armată va preţui sacrificiul sublocotenenţilor post-mortem Mihai Ionuţ Toma, George-Emilian Catană şi Petre Cristian Toader şi le va păstra o veşnică şi pioasă amintire”, a transmis ministrul Ţuţuianu, potrivit news.ro.

646x404.jpg

Ministrul a prezentat condoleanţe familiilor sublocotenenţilor (post-mortem) şi a depus coroane de flori la catafalcurile acestora

 

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a deschis un dosar penal privind accidentul din judeţul Argeş, în urma căruia trei militari au murit şi alţi nouă au fost răniţi. Toţi militarii erau de la Batalionul de Vânători de Munte de la Câmpulung Muscel.

Cei trei militari morţi în accidentul din judeţul Argeş sunt conduşi duminică pe ultimul drum, cu onoruri militare.

 

 
 
Loading...

Alte articole