Minivacanţă cu magazine deschise. Ce program au mall-urile și serviciile publice de Sfântul Andrei și 1 Decembrie

Ultima actualizare:

    Iată care e programul principalelor instituţii pentru Sfântul Andrei şi de Ziua Naţională!Foto: Mediafax
Iată care e programul principalelor instituţii pentru Sfântul Andrei şi de Ziua Naţională!Foto: Mediafax

Sfântul Andrei şi Ziua Naţională a României se leagă anul acesta chiar cu weekendul care începe sâmbătă. Astfel, românii au o minivacanţă de 4 zile.

Dacă în alţi ani dădeam iama la munte, în vizită la prieteni la un grătar sau la ţară, la părinţi, iată că acum vom sta pe lângă case. Cel mult vom ieşi la o plimbare în parc sau la cumpărături. 

  • Magazine. Spre deosebire de anii trecuţi, când supermarketurile erau închise sau funcţionau în baza unui program special, în acest an toate vor avea program normal. Din cauza pandemiei, deja programul magazinelor este restricţionat de autorităţi până la ora 21.00.
  • Metrorex informează că trenurile de metrou vor circula conform graficelor pentru zilele de weekend şi sărbători legale pe toate magistralele. Programul de circulaţie a trenurilor de metrou se desfăşoară între orele 5.00-23.00, cu menţiunea că ultimele trenuri de metrou pleacă la ora 23.00 din staţiile de capăt, iar la staţiile Piaţa Unirii 1 şi Piaţa Unirii 2 se aşteaptă transferul călătorilor între magistralele de metrou 1,3 şi 2. 
  • STB. Programul de circulaţie al autobuzelor, tramvaielor şi troleibuzelor din parcul Societăţii de Transport Bucureşti în zilele de 30 noiembrie, sărbătoarea Sfântului Andrei şi 1 Decembrie, Ziua Naţională a României e similar unei zile de duminică. Astfel pe trasee vor ieşi 60% din vehicule, iar timpii de succesiune al acestora va fi mai mare. 
  • Poşta Română informează că în zilele de luni şi marţi toate oficiile poştale din mediul urban şi rural vor fi închise. Astfel, e posibil ca trimiterile poştale prezentate în zilele de 27 şi 28 noiembrie să înregistreze timpi mai mari de circulaţie.
  • Băncile nu au program în zilele de luni şi marţi. Banca Transilvania transmite: ”Sărbătorim aceste zile acasă, cu familia. Dacă aveţi nevoie de noi, ne găsiţi în unităţile BT din centrele comerciale, în intervalul 12.00-18.00. Call-centerul BT funcţionează non-stop”.
  • Spitale. Cine are o urgenţă medicală trebuie să ştie că nu toate cabinetele medicale şi policlinicile sunt deschise. Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a anunţat că, în Capitală, 9 spitale şi Serviciul de Ambulanţă vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele libere din 30 noiembrie şi 1 Decembrie. Acestea sunt: Spitalul Universitar, Spitalul „Sfântul Pantelimon”, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan”, Spitalul „Bagdasar-Arseni”, Spitalul de Arşi, Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” şi Spitalul „Marie Curie”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net