«Minune» în Bucureşti! Din pâinea asta au mâncat 350 de oameni - FOTO

Ultima actualizare:

    După ce a fost scoasă  din cuptor, pâine a  fost bătută de coaja arsă  şi împărţită vizitatorilor (Fotografii: Dorin Constanda)
După ce a fost scoasă din cuptor, pâine a fost bătută de coaja arsă şi împărţită vizitatorilor (Fotografii: Dorin Constanda)

Patru brutari pricepuţi, originari din Sfântu Gheorghe, au muncit mai bine de 9 ore ca să prepare cea mai mare pâine de casă cu cartofi văzută vreodată de bucureşteni.

„Minunea" de 75,5 kg s-a copt în cinci ore şi a fost mâncată în 30 de minute, sâmbătă, de circa 350 de vizitatori ai târgului „Alimenta" de la Romexpo.

Pentru brutarul Laszlo Dioszegi, pâinea aceasta a fost a doua ca mărime preparată de angajaţii săi. Anul trecut a stabilit un record naţional cu pâinea de 120 kg, despre care s-au interesat şi reporterii de la CNN.

Ingredienetele au fost amestecate într-un malaxor de mari dimensiuni

Coca a stat  la dospit vreme  de două ore
Coca a stat la dospit vreme de două ore

Coca a stat la dospit vreme de două ore


    Coca a stat  la dospit vreme  de două ore
Coca a stat la dospit vreme de două ore

Pita a fost scoasă din cuptor după mai bine de 5 ore

simeon stalpnicul png

Sâmbătă, bunătatea scoasă din cuptor la Romexpo a făcut deliciul a sute de vizitatori ai Târgului internaţional pentru industria alimentară. Pentru a o coace, brutarii au început munca sâmbătă dimineaţă, la ora 2.

„Atunci am aprins cuptorul. Pentru a-l aduce la temperatura de 350 de grade, am ars lemne două ore. La ora 4.00 s-a făcut coca şi s-a pus la dospit. La 6.20, pâinea a fost introdusă în cuptor", ne-a dezvăluit Laszlo Dioszegi.

Au fost nevoie de mai bine de 5 ore până ca bucureştenii să o poată gusta. Cel care a tăiat prima felie a fost premierul Victor Ponta, invitat la un alt târg de prestigiu, cel de echipamente în domeniul agriculturii.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net