Cascada Bigăr, din Caraș-Severin, are concurență în această perioadă a anului! Nu este singura cascadă din vestul țării care creează un spectacol magnific atunci când îngheață. Cascada Miresei, din Munții Apuseni, atrage o sumedenie de turiști datorită splendorii sale.


Cascada Miresei se află în comuna Vidra, din județul Alba, iar denumirea a fost dată de localnici astfel deoarece apa, care curge de la aproape 20 de metri înălțime, are aspectul unui văl de mireasă atunci când îngheață, precizează Digi 24.

Cascada și frumusețile împrejurimilor, te îndeamnă să îți dorești să locuiești acolo pentru tot restul vieții. „Am crescut aici, din des, mi-am adus și familia și suntem îndrăgostiți de această zonă”, a mărturisit o femeie pentru sursa citată. Turiștii care vin aici sunt parcă fermecați de magia locului și nu pleacă până nu fac zeci de fotografii cu Cascada Miresei.

cascada_miresei_2.jpg

cascada miresei
Cascada emană o atracție deosebită și pentru sportivi
Foto: Digi 24

Ea reprezintă o atracție deosebită nu doar pentru turiști, dar și pentru sportivi, deopotrivă. Alpinistul Vlad Căpușan a vrut să încerce provocarea de a escalada apa înghețată a cascadei. Anul trecut, el a urcat în premieră mondială pe vârful Saldim, din Munții Himalaya, înalt de mai bine de 6.300 de metri.

„E una dintre cele mai frumoase cascade pentru căţărarea pe gheaţă şi asta pentru că e o cascadă mai dificilă, plină de ţurţuri şi când te caţeri pe o colonetă de 18 metri de gheaţă, simţi că trăieşti cu adevărat!”, a precizat alpinistul.

 
 
Loading...