Minune! Românul răpit în Nigeria a fost eliberat

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

A crezut că totul se va sfârși pentru el. A fost răpit de necunoscuți la 4300 km departe de casă. Cetăţeanul român răpit în Nigeria în 10 octombrie a fost eliberat, a anunţat, miercuri seară, MAE, care nu a oferit alte detalii.

Inginerul Cristian Nedelcu a fost răpit luni, 10 octombrie. El lucra pentru o firmă de construcţii, Dextron Group Ltd, potrivit Reuters. Nu se cunosc motivele răpirii, dar miercuri seară (12 octombrie) românul a fost eliberat.

”MAE foloseşte acest prilej pentru a reitera recomandarea fermă adresată cetăţenilor români aflaţi în zonele de conflict/cu risc major de securitate de a contacta cea mai apropiată misiune diplomatică a României pentru a-şi înregistra prezenţa în regiune, astfel încât să poată beneficia de o asistenţă şi protecţie consulară cât mai eficientă. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea fermă de consultare a informaţiilor postate pe site-ul MAE, la secţiunea «Sfaturi de călătorie»”, arată sursa citată.

Inginerul român Cristian Nedelcu lucra pentru firma de construcţii Dextron Ltd, companie controlată de familia lui Mircea Furtoș, controversat om de afaceri din Prahova, şi a fost răpit de persoane înarmate în sudul Nigeriei, scria Dailypost.ng, precizând că bărbatul şi echipa sa au fost răpiţi din localitatea Owa Oyibo, în regiunea Agbor.

Potrivit primelor informaţii, atacatorii au deschis focul asupra personalului de securitate care îi escorta pe român şi pe restul echipei sale.

Regiunea mlăştinoasă din sudul Nigeriei a înregistrat în ultima perioadă un val de atacuri ale militanţilor vizând instalaţii petroliere şi de gaz.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net