Minuni la Mănăstirea Nicula: cum s-a ridicat un bărbat din scaunul cu rotile

Ultima actualizare:

    Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul aduce zeci de mii de oameni anual la Mănăstirea NiculaFoto: Tatiana Solomon
Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul aduce zeci de mii de oameni anual la Mănăstirea NiculaFoto: Tatiana Solomon

Mii de oameni din ţară şi de peste hotare vin de Sfânta Maria la Mănăstirea Nicula (judeţul Cluj) pentru a se ruga la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul. Anul acesta, aproximativ 40.000 de credincioşi asistă la slujbă, unii dintre ei cu speranţa că vor găsi alinare şi vindecare pentru problemele lor.

De-a lungul timpului, câteva întâmplări uimitoare s-au petrecut la Mănăstirea Nicula. O cercetătoare a arhivelor Bisericii Ortodoxe Române a aflat de la arhimandritul Andrei Coroianu, stareţul mănăstirii, o serie de episoade tulburătoare, relatate în „Lumea misterelor”.

„Printre minunile despre care am aflat de la stareţul mânăstirii se numără cea a unei fetiţe din Cluj. Copila avea la încheietura mâinii o umflătură, care n-a dispărut nici după numeroase intervenţii chirurgicale. În 1993, împreună cu părinţii, a mers la Mănăstirea Nicula şi a atins icoana făcătoare de minuni cu mâna bolnavă. Stareţul, care a văzut miracolul, povesteşte cum, dintr-odată, umflătura a dispărut şi fata s-a vindecat.


    Foto: Tatiana Solomon
Foto: Tatiana Solomon

Doi ani mai târziu, în 1995, o femeie din Braşov a venit la sfântul lăcaş, înainte de Paşte, deoarece suferea de cancer în fază avansată, iar medicii îi spuseseră că mai are de trăit doar câteva luni. Disperată, femeia s-a rugat, participînd la toate sfintele slujbe ale mănăstirii şi, în vara aceluiaşi an, a venit la stareţ să-i spună că s-a vindecat. De atunci, ea vine în fiecare an să îi mulţu­mească Maicii Domnului, care a făcut această minune.

Ajuns la sfânta mănăstire, în vara anului 1996, după cum povestesc martorii oculari, un bărbat posedat de diavol, căruia i s-au făcut slujbe timp de cîteva săptămîni, a fost vindecat. Au existat momente în care se chinuia îngrozitor, dar, în clipa vindecării, sute de pelerini, împreună cu preoţii, se rugau pentru el. Omul vine şi acum la mănăstire, pentru a se împărtăşi, este liniştit şi duce o viaţă normală.

Români din toate colţurile ţării vin la Nicula pentru a-şi găsi liniştea sufletească
Români din toate colţurile ţării vin la Nicula pentru a-şi găsi liniştea sufletească

Tot aici şi-a găsit alinarea suferinţelor un bărbat paralizat, în iulie 1997. Când a realizat că îşi poate mişca picioarele, el a plâns de bucurie, sărutând neîncetat icoana făcătoare de minuni. «Chiar eu l-am văzut cum a intrat în biserică, în căruciorul cu rotile, şi cum s-a întors pe picioarele lui, ca şi cum nu ar fi fost niciodată ţintuit în acel scaun. Minunile pe care le înfăptuia Preacurata făceau ca mii de suflete să primească mângâiere şi vindecare de la ea», spune stareţul Andrei Coroianu”.

Icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria a fost pictată în 1681 de preotul ortodox Luca din Iclod. Potrivit unui proces-verbal, scris de câţiva militari austrieci din acea perioadă, icoana Maicii Domnului a lăcrimat în mod continuu, între 15 februarie şi 12 martie 1699, iar Mănăstirea Nicula a devenit, ulterior, loc de pelerinaj. Icoana este apreciată şi în lumea romano-catolică.

Anul acesta, mii de oameni au venit de câteva zile la Nicula, aşteptând slujba de Liturghie de vineri
Anul acesta, mii de oameni au venit de câteva zile la Nicula, aşteptând slujba de Liturghie de vineri
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net