Minunile Sfântului Nectarie, sărbătorit pe 9 noiembrie. Cea mai puternică rugăciune către sfântul vindecător de cancer

Ultima actualizare:

    FOTO: crestinortodox.ro
FOTO: crestinortodox.ro

Considerat făcător de minuni încă din timpul vieții, Sfântul Nectarie este recunoscut că aduce vindecare suferinzilor de cancer și ascultă rugăciunile femeilor care nu pot avea copii. Prăznuit pe 9 noiembrie, ierarhul din Insula grecească Eghina a fost canonizat în anul 1961.

La Mănăstirea Radu Vodă din Capitală se află, într-o raclă de argint, moaşte din mâna dreaptă a Sfântului Nectarie Taumaturgul. Ierarhul din insula Eghina, născut în anul 1846 în localitatea Silivria, în apropiere de Constantinopol, a trecut la cele veşnice în noaptea zilei de 8 noiembrie 1920, fiind înmormântat în ctitoria sa, din insula Eghina: Mănăstirea Sfânta Treime.

Sfântul Nectarie s-a arătat făcător de minuni încă din timpul vieţii. Astfel, într-o vară, fiind mare secetă în insula Eghina, pentru rugăciunile sale a venit ploaie din belşug şi a rodit pământul, încât toţi s-au îndestulat de hrană. Văzând acest lucru, toţi locuitorii insulei au început să-l cinstească în inimile lor pe Sfântul Nectarie, ca pe un ales al Duhului Sfânt, conform crestinortodox.ro.

După moartea sa, Sfântul Nectarie a continuat să facă minuni. Călugării de la Mănăstirea Radu Vodă povestesc că prima minune a săvârșit-o la o jumătate de oră după adormirea sa, din noiembrie 1920. Unul dintre bolnavii cu care cu care împărțise salonul de spital, unde fusese internat în ultima parte a vieții, era paralizat. Doctorii care avuseseră grijă de Sfânt au pus peste picioarele ologului vesta purtată de Sfântul Nectarie, iar bolnavul, diagnosticat cu paralizie pe viaţă, s-a ridicat pe loc. 

„O, preasfinte şi întru tot lăudate, mare făcătorule de minuni Nectarie, primeşte această puţină rugăciune de la noi, nevrednicii robii tăi, căci către tine, ca la un adevărat izvor de tămăduiri şi grabnic folositor şi ajutător preaminunat scăpând şi către sfânt chipul icoanei tale privind, cu lacrimi fierbinţi ne rugăm ţie: vezi, sfinte, durerile noastre, vezi sărăcia şi ticăloşia noastră. Vezi rănile sufletelor şi ale trupurilor noastre. Ne rugăm ţie, Sfinte Ierarhe Nectarie, grăbeşte de ne ajută cu neîncetatele şi sfintele tale rugăciuni şi ne sprijineşte pe noi, robii tăi. Ia aminte la suspinele noastre şi nu ne trece cu vederea pe noi, ticăloşii şi scârbiţii, că ştim, sfinte al lui Dumnezeu, că şi după mutarea ta din viaţa aceasta trecătoare cine a năzuit la ajutorul tău şi cu credinţă s-a rugat nu a rămas neajutat. Că cine te-a chemat întru ajutor şi nu l-ai auzit? Sau cine, în dureri fiind şi alergând spre ajutorul tău, nu i-ai uşurat suferinţa? Minunile şi ajutorul tău ne-au făcut şi pe noi, ticăloşii şi scârbiţii, să te chemăm să ne vii în ajutor. Ştim, o, alesule ierarh, de mulţimea tămăduirilor pe care le-ai făcut, nou doctor fără-de-arginţi arătându-te. Nu cunoaştem nici suferinţă şi nici durere pe care să nu le poţi alina. Nu cunoaştem nici o boală căreia tu să nu îi poţi aduce tămăduire, dar mai mult decât atât, nu numai că ai tămăduit boli despre care doctorii ziceau că nu pot fi tămăduite, ci şi pe mulţi bolnavi i-ai ajutat să se întărească în credinţă şi în răbdare, şi să ia plată de la Dumnezeu pentru osteneala lor. Îngenunchind, ne rugăm ţie, Sfinte Ierarhe Nectarie, ca să te rogi pentru noi lui Hristos, Cel Ce n-a trecut cu vederea rugăciunile tale cele jertfelnice, ci te-a întărit şi te-a primit în cereştile locaşuri. Către Acela roagă-te, ca să fim şi noi ajutaţi şi miluiţi cu rugăciunile tale, şi din pagube şi necazuri izbăviţi, ca să binecuvântăm pe Dumnezeu Cel în Treime lăudat, totdeauna, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!”. 

Citește și: 

Sute de pelerini la moaştele Sfântului Nectarie, vindecătorul de cancer

Rugăciune către Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, vindecătorul de cancer

image
image
image
image
image
image
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net