Mircea Băsescu află astăzi dacă pleacă acasă

Ultima actualizare:

    Mircea Băsescu vrea acasă după un an de pușcărie
Mircea Băsescu vrea acasă după un an de pușcărie

Zi cu emoții pentru Mircea Băsescu. Fratele fostului președinte așteaptă astăzi verdictul magistraților cu privire la liberarea condiționată. Decizia este definitivă.

Mircea Băsescu se află la Tribunalul Constanţa acolo unde se judecă contestaţia depusă de DNA, prin care fratele fostului șef de stat, Traian Băsescu, cere să fie liberat condiţionat, după doar un an de stat după gratii.

În iulie Mircea Băsescu a depus cea de-a treia cerere de liberare condiţionată, primele două fiind admise de către Judecătoria Medgidia, dar ulterior Tribunalul Constanţa a decis în ambele cazuri să admită contestaţia procurorilor DNA.

Magistrații au admis faptul că acesta îndeplineşte fracţia prevăzută de lege pentru a putea solicita liberarea condiţionată, dar că nu există indicii temeinice că pedeapsa executată până în momentul respectiv şi-a atins scopul. 

Mircea Băsescu execută pedeapsa la Penitenciarul Poarta Albă, iar în luna februarie i-a fost schimbat regimul de detenţie de la semideschis la deschis, fiind mutat la secţia exterioară a penitenciarului de la Valu lui Traian.

A fost condamnat la 4 ani de închisoare

Fratele fostului preşedinte al României a fost condamnat definitiv, în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel. Instanţa a păstrat astfel decizia dată iniţial de Tribunalul Constanţa, în ianuarie 2016.

În acelaşi dosar, Marian Căpăţână a primit trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă.

Căpăţână a fost liberat condiţionat la sfârşitul lunii iunie, printr-o decizie a Tribunalului Mehedinţi, după ce anterior Judecătoria Drobeta Turnu Severin luase o decizie similară.  

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net