Mircea Băsescu află azi dacă va fi arestat preventiv

Ultima actualizare:

    Mircea Băsescu a botezat-o în 2010 pe nepoata lui Bercea Mondial. Arhiva Click!
Mircea Băsescu a botezat-o în 2010 pe nepoata lui Bercea Mondial. Arhiva Click!

Fratele preşedintelui Traian Băsescu şi-a petrecut noaptea de joi spre vineri în arestul Poliţiei Capitalei. Mircea Băsescu află astăzi dacă va rămâne sau nu după gratii pentru următoarele 30 de zile.

Mircea Băsescu a fost reţinut, joi seară, de procurorii anticorupţie, după ce a fost audiat în dosarul în care fiul lui Bercea Mondial îl acuză de trafic de influenţă.

El va ajunge astăzi în faţa magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Doiniţa Băsescu, soţia lui Mircea Băsescu, a făcut vineri dimineaţă, în faţa vilei lor din Constanţa, primele declaraţii referitoare la scandalul mitei denunţate de familia lui Bercea Mondialu, care i-au adus soţului acuzaţii grave de trafic de influenţă.

Aceasta a susţinut că soţul ei „este nevinovat”, un „om corect” şi „nu ar fi capabil să ia bani”, spunând că ei sunt o familie modestă şi că „nici nu au nevoie de bani”. Ea a menţionat că nu a discutat despre reţinerea soţului ei nici cu Traian Băsescu, nici cu soţia acestuia.

Doiniţa Băsescu a declarat că nu are cunoştinţă de discuţii privind sume de bani, nici oferite soţului ei, nici cerute de membrii clanului Bercea sub formă de şantaj, însă a povestit despre presiunile asupra lor. „Nu ştiu de şantaj, ştiu că a existat o presiune extraordinară din partea lor, cu venit pe sub garduri, sunat întruna la interfon de-mi sărea inima din piept. (...) Eu nu ştiu să fi cerut bani, eu cu ei nu am avut discuţii de acest gen, dar într-adevăr s-au plâns de multe ori de condiţiile grele de detenţie, că tatăl lui are probleme cu inima şi îi e foarte greu, dar noi le-am spus că trebuie să lase justiţia să decidă”, a relatat cumnata preşedintelui ţării.

Potrivit procurorilor DNA, fratele preşedintelui ar fi primit suma de 250.000 de euro de la un denunţător, prin intermediul lui Marian Căpăţînă, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl denunţătorului, precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Marian Căpăţînăr a fost reţinut şi el joi seară de procurorii DNA.

La DNA au fost audiaţi, în acelaşi dosar, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi soţia acestuia, Fănica Anghel, care au fost aduşi din penitenciar.

Fiul lui Bercea Mondial a fost audiat marţi şi miercuri la DNA, după ce avocatul acestuia le-a dat procurorilor două înregistrări audio-video.

Pavel Abraham arăta că înregistrările ar fi fost făcute în februarie 2012 sau 2013, acestea fiind "foarte compromițătoare".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net