Mircea Băsescu dă statul în judecată

Ultima actualizare:

    Mircea Băsescu a făcut reclamație la CEDO
Mircea Băsescu a făcut reclamație la CEDO

Mircea Băsescu vrea să-și facă dreptate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). A dat în judecată statul român și cere ca instanța să explice de ce nu a fost eliberat condiționat. Mai ales că este bolnav.

Fratele fostului preșdinte Traian Băsescu, prin avocatul său, Nelu Tașcă, cere instanței europene să explice de ce în cazul său judecătorii au stabilit menținerea sa în detenție.

”Arăt faptul că reclamantul Băsescu Mircea (63 de ani) este în prezent deţinut ca urmare a condamnării sale şi că acesta are o stare de sănătate precară, astfel cum reiese din documentele ataşate acţiunii (boli cardiovasculare mai vechi, rezolvate prin 2 by-pass-uri, și prin recidive ce impun noi intervenții chirurgicale). Reclamantul îndeplinește de asemenea condiţiile liberării sale condiţionate, astfel cum va rezulta din înscrisurile ataşate cererii noastre adresată Onoratei Curţi. Nu în ultimul rând, arăt faptul că reclamantul este fratele fostului Preşedinte al României, Traian Băsescu şi că acesta este posibil să fie supus unei imparţialităţi din partea justiţiei din România atât raportat la mediatizarea excesivă a cazului său dar şi ca urmare a presiunilor politice exercitate în legătură cu fratele acestuia, încă angrenat în viaţa politică a României, aflată în prag de campanie electorală pentru alegeri parlamentare”, a notat avocatul Tașcă în adresa prin care solicită CEDO comunicarea acțiunii, publicată de Vocea.biz.

În plus, acesta reclamă faptul că instanța a judecat contestația împotriva deciziei DNA de eliberare condiționată după 11 zile de când a fost înregistrată.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Constanța la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență în dosarul privind mita de 600.000 de euro pe care a primit-o de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Din această pedeapsă fratele fostului președinte a executat 493 de zile.

Codul Penal arată că în cazul condamnatului care a împlinit 60 de ani, se poate dispune liberarea condiţionată, după executarea efectivă a jumătate din durata pedepsei.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net