Mircea Băsescu iese azi din pușcărie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Tribunalul Constanţa a decis astăzi, 11 septembrie, ca Mircea Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi aflat la Penitenciarul Poarta Albă, să fie eliberat condiţionat.

Mircea Băsescu (63 ani) va ajunge acasă, astăzi, 11 septembrie. Tribunalul constanța a decis eliberarea sa condiționată.

Tribunalul Constanţa a judecat în 4 septembrie contestaţia depusă de procurorii anticorupţie la decizia Judecătoriei Medgidia din 19 iulie prin care Mircea Băsescu poate fi liberat condiţionat, informează news.ro. Însă, reprezentantul DNA a afirmat că Mircea Băsescu trebuie să rămână în continuare încarcerat deoarece perioada petrecută în detenţie este considerată insuficientă pentru reeducarea sa, precizând că el nu a dat dovezi temeinice de îndreptare.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a susţinut că acesta îndeplineşte toate criteriile de eliberare condiţionată, spunând că poate fi redat societăţii deoarece nu prezintă niciun risc.

La rândul său, Mircea Băsescu a spus în faţa instanţei că are probleme de sănătate, că este nevoit să îşi cumpere medicamentele de care are nevoie şi că alţi condamnaţi cu pedepse mai mari ca a sa au fost puşi deja în libertate, admiţându-li-se cererea de eliberare condiţionată. El a mai spus că nu va fi tentat să săvârşească alte fapte de corupţie după ieşirea din închisoare.

Tribunalul Constanţa a amânat pronunţarea timp de o săptămână, iar astăzi, 11 septembrie, va fi dată sentinţa în acest dosar, hotărârea urmând să fie definitivă.

În cazul în care contestaţia DNA va respinsă, atunci Mircea Băsescu va putea părăsi penitenciarul în câteva ore de la decizia instanţei, după finalizarea formalităţilor.

Mircea Băsescu a avut până în prezent trei cereri de eliberare condiţionată, prima fiind depusă în toamna anului trecut.

Click! spune

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv în iunie 2016, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Fratele fostului președinte Traian Băsescu a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net