Emoții mari pentru Miron Mitrea. Magistrații au amânat decizia pentru mâine privind eliberarea condiţionată a fostului politician.


Azi trebuia să afle dacă va fi sau nu un om liber.Judecătorii au amânat, însă, decizia până mâine.

Astfel că pentru Miron Mitrea va urma o noapte albă, plină de emoții.

Fostul ministru al Transporturilor condamnat, în februarie 2015, la doi ani de închisoare cu executare, a cerut instanţei, astăzi, să fie eliberat condiţionat pentru că îndeplineşte toate condiţiile.

Procurorii  DNA nu vor să-l vadă ieșit din pușcărie și susţin că scopul pedepsei în cazul lui nu a fost atins şi nu a dat suficiente dovezi de îndreptare.

A muncit în închisoare și împlinește 60 de ani

Sorina Dina, avocata fostului politician, a spus în faţa instanţei că sunt îndeplinite toate condiţiile legale pentru ca acesta să fie eliberat condiţionat, precizând că până în 18 mai Mitrea a executat 461 de zile din pedeapsă, la care se adaugă 50 de zile câştigate ca urmare a muncii depuse în penitenciar, rezultând astfel 511 zile de închisoarea.

Apărătoarea a mai afirmat că dacă se adaugă şi cele 90 de zile câştigate ca urmare a celor trei cărţi scrise în penitenciar, atunci rezultă că fostul ministru al Transporturilor a executat 611 zile de închisoare.

De asemenea, ea a mai spus că peste trei luni clientul ei împlineşte 60 de ani, iar de la această vârstă, potrivit legii, fracţia obligatorie care trebuie îndeplinită este de o treime din pedeapsă, nu de două treimi.

La rândul său, Miron Mitrea a declarat că a executat fracţia obligatorie, că a lucrat în penitenciar şi că a avut un comportament normal, considerând că sunt îndeplinite condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat.

Din februarie se tot chinuie să iasă din pușcărie

Judecătoria Medgidia a admis, în 28 martie, o nouă solicitare a lui Miron Mitrea de eliberare condiţionată din penitenciar, însă decizia instanţei nu era definitivă şi a fost contestată la Tribunalul Constanţa.

Miron Mitrea a mai solicitat Judecătoriei Medgidia şi în 10 februarie şi 29 februarie să fie eliberat condiţionat, însă cererile au fost respinse de magistraţi.

El a atacat hotărârile la Tribunalul Constanţa, care a judecat contestaţiile în 15 martie, respingându-le două zile mai târziu.

Condamnat pentru luare de mită

Miron Mitrea a fost condamnat, în 13 februarie 2015, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare şi plata sumei de 327.000 de lei, pentru luare de mită.

În acelaşi dosar, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii Irina Jianu a fost condamnată la cinci luni de închisoare cu executare.

Potrivit DNA, în perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în funcţia de inspector-şef al ISC.

Foloasele necuvenite au constat în efectuarea unor lucrări de construcţii la casa mamei sale din Voluntari.

Miron Mitrea îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul Poarta Albă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading...