Misiune de salvare. 150 de oi scoase cu barca de pompieri din zona inundată

Ultima actualizare:

    Oile au fost transportate cu barca pentru a nu se inecaFotografii: IGSU
Oile au fost transportate cu barca pentru a nu se inecaFotografii: IGSU

150 de oi au fost la un pas de înec. Se aflau la pășunat în momentul în care apa a venit peste ele. A fost nevoie de intervenția pompierilor, care le-au urcat în bărci pneumatice și le-au dus într-un loc sigur.

În ultimele 24 de ore, vântul și ploile însemnate cantitativ au produs efecte la nivelul a 22 de localități din județele Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Prahova și Vâlcea.

În toate zonele afectate de vremea rea, pompierii au acționat pentru degajarea mai multor copaci căzuți pe carosabil și calea ferată, evacuarea apei din 10 case, 29 curți, precum și din 14 beciuri.

Câmpul s-a transformat într-un mare lac
Câmpul s-a transformat într-un mare lac

În această dimineață, salvatorii au intervenit pentru evacuarea apei din gospodării, în județul Mehedinți, pentru degajarea copacilor căzuți pe calea ferată, în județul Vâlcea, dar și pentru salvarea a 150 ovine surprinse de apă, pe un izlaz din județul Gorj.

Animalele au fost urcate pe rând în bărcile pneumatice și duse în siguranță pe uscat. Operațiunea a durat câteva ore, auu anunțat reprezentanții IGSU.

Circulația a fost îngreunată pe trei drumuri naționale

Totodată, circulația rutieră a fost temporar îngreunată din cauza copacilor doborâți de vânt și a apei acumulată pe carosabil pe trei drumuri naționale (DN 1/PH, DN 66/HD și DN 67/MH), iar traficul feroviar este în continuare blocat din cauza copacilor căzuți pe linia de contact (secția de cale ferată 201 Vâlcea - Sibiu), unde locomotiva și un vagon al trenului de persoane R2069 au deraiat între localitățile Călimănești și Brezoi.

Animalele au fost la un pas să fie luate de ape
Animalele au fost la un pas să fie luate de ape

Din fericire, aceste incidente nu au pus în pericol viața celor nouă pasageri. Pentru protectia cetățenilor, în județele care s-au aflat sub incidența avertizărilor imediate de vreme severă (Argeș, Gorj, Hunedoara, Mehedinți și Vâlcea), au fost emise cinci mesaje de avertizare pentru populație prin sistemul RO-ALERT.

Recomandări pentru populație în caz de vreme rea

  • Pompierii le recomandă celor care locuiesc în zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora;
  • În situația manifestării vântului puternic, să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Citește și: 

Ploile și vântul puternic au făcut prăpăd. Un tren a deraiat, din cauza aluviunilor căzute de pe versanți

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net