Misterul împuşcăturilor de pe câmpul din Bistriţa

Ultima actualizare:

    Vadim Malogolovenko a supravieţuit cu trei gloanţe în el
Vadim Malogolovenko a supravieţuit cu trei gloanţe în el

Poveste după care s-ar putea face un film! Apar noi detalii în cazul basarabeanului împuşcat de şase ori. Pe un câmp din comuna bistriţeană Cepari, unui sătean care îşi ara terenul cu tractorul în toiul nopţii i-a apărut în bătaia farurilor un om plin de sânge. Rănitul a ajuns la spital, iar poliţiştii au reuşit să-l prindă pe agresor.

Povestea din spatele împuşcăturilor de sâmbătă dimineaţă începe să se clarifice. În jurul orei 3.30, un agricultor l-a găsit pe Vadim Malogolovenko (31 de ani), un fotograf din Odessa (Ucraina), cetăţean moldovean, bântuind pe ogor plin de sânge. Cel care a descărcat pistolul de şase ori a fost un coleg de-al său, tot basarabean, în vârstă de 40 de ani. Agresorul circula împreună cu fotograful, în aceeaşi maşină, îndreptându-se spre Republica Moldova, scrie adevarul.ro. 


    Agricultorul din Cepari care a descoperit victima pe câmp
Agricultorul din Cepari care a descoperit victima pe câmp

Angela Sângeorzan, procuror şef adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, a dezvăluit firul evenimentelor.  Cei doi erau bănuiţi, din 2017, că făceau trafic cu ţigarete de contrabandă. Basarabenii au mers cu maşina în Ungaria, iar în noaptea de 13 spre 14 aprilie au tranzitat România, pentru a se întoarce în Republica Moldova. „Faptele au fost comise de inculpatul Filoglio Maxim, cu domiciliul în Chişinău, în dauna unei victime din Odessa, Ucraina”, dezvăluie procurorul. Pe fondul unor neînţelegeri, basarabeanul de 40 de ani a încercat să-l ademenească pe fotograf într-o casă aflată în construcţie la ieşirea din Cepari. Când Malogolovenko s-a îndreptat spre clădire, Maxim a început să tragă în conaţionalul său cu o armă cu amortizor. Fotograful a reuşit să fugă pe câmp, fiind găsit de agricultorul care îşi ara terenul noaptea.


    Anchetatorii au cercetat cu atenţie casa în care s-a comis atacul
Anchetatorii au cercetat cu atenţie casa în care s-a comis atacul

Autorul împuşcăturilor a fost prins la 180 de kilometri distanţă, în Maramureş. Surse din anchetă spun că, în momentul capturării, atacatorul s-ar fi întins după ceva pe banchetă, însă unul dintre agenţi a avut prezenţă de spirit şi a îndreptat arma asupra sa. În acel moment, individul s-a predat. Asupra basarabeanului a fost găsită arma cu care a tras în fotograf. Maxim a fost arestat pentru 30 de zile şi, dacă va fi găsit vinovat, riscă să stea 15 ani după gratii.

Ping-pong între spitale cu pacientul rănit

Vadim Malogolovenko avea plăgi împuşcate în gât, în umărul drept, în torace şi în braţul stâng. Trei dintre cele şase gloanţe trase au rămas în corpul bărbatului. Medicii bistriţeni au decis să-l transfere la o clinică din Cluj-Napoca, la 120 de kilometri distanţă. Doctorii clujeni au decis însă că specialiştii din Bistriţa se pot descurca şi l-au trimis înapoi, cu gloanţele în el, alţi 120 de kilometri! Basarabeanul a fost operat la Bistriţa şi s-ar afla în stare bună.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net