Mitropolitul Moldovei ÎPS Teofan, în combinezon Covid la pacienții de la terapie intensivă

Ultima actualizare:

    ÎPS Teofan
ÎPS Teofan

Pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei, un înalt ierarh ortodox a intrat într-o secţie de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) unde sunt trataţi pacienţi bolnavi de COVID-19.

Îmbrăcat într-un combinezon special, cu mănuşi, vizieră şi mască, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, i-a vizitat miercuri pe pacienţii în stare gravă internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva” din Iaşi. 

Înaltul prelat, care a purtat patrafirul deasupra echipamentului de protecţie, a săvârşit slujba Sfântului Maslu în curtea spitalului, apoi a mers în saloanele unităţii medicale şi a stat de vorbă timp de mai multe minute cu pacienţii internaţi. 

S-a rugat pentru însănătoşire

„Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, prin personalul său, a primit cu bucurie vizita Înaltului Părinte, care a slujit Sfântul Maslu în faţa statuii doctorului Alexandru Slătineanu, în curtea unităţii noastre medicale. Mitropolitul Teofan nu s-a mulţumit cu atât, ci a vizitat bolnavii cei mai încercaţi de virus. Sunt pacienţi îngrijiţi în Terapie Intensivă, care au nevoie, în egală măsură, de tratament medicamentos, dar şi de alinare sufletească. Îmbrăcat ca un medic, înaltul prelat le-a dat binecuvântare, rugându-se pentru însănătoşire şi putere“, a dezvăluit doctorul Florin Manuel Roşu, managerul spitalului ieşean, conform Adevarul.ro

«Să privim mai des spre Cer»

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, le-a povestit cadrelor medicale despre cazul unui fost pacient, slujitor al bisericii, care a fost tratat chiar la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi şi care s-a vindecat după o luptă complicată cu temutul virus SARS-CoV-2. 

„Fostul pacient, actualmente vindecător de suflete, a spus că pe viitor, când va vedea oamenii îmbrăcaţi în alb, va simţi să se închine. Suntem umili şi mulţumim pentru fiecare gând bun care se întoarce către noi, pentru că ne motivează să luptăm“, a adăugat, emoţionat, medicul Florin Roşu. ”Noi ne-am dorit această vizită, ne onorează şi e felul nostru de a spune să privim mai des spre Cer, pentru că de acolo vin speranţa, năzuinţa şi înţelepciunea medicală”, a încheiat managerul de la unitatea medicală din capitala Moldovei.


    ÎPS Teofan i-a încurajat pe pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2Foto: Florin Roşu
ÎPS Teofan i-a încurajat pe pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2Foto: Florin Roşu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net