Moare, dar nu se predă! Uzina Roman din Braşov va livra 100 de camioane în Taiwan

Ultima actualizare:

    Camioanele fabricate la Braşov ţin piept concurenţei acerbe de pe piaţăFoto: roman.ro
Camioanele fabricate la Braşov ţin piept concurenţei acerbe de pe piaţăFoto: roman.ro

A fost simbolul Braşovului şi a avut în perioada de glorie peste 20.000 de angajaţi. Uzina Roman mai are acum doar 300 de muncitori şi se află este în reorganizare, dar camioanele produse aici sunt apreciate la export, fiind moderne şi competitive. Uzina a livrat în ultimii ani 600 de camioane destinate armatei SUA.

Cele mai noi modele realizate la Uzina Roman din Braşov sunt prezentate pe site-ul companiei şi sunt în teste în Asia şi în Orientul Mijlociu, de unde vin principalii clienţi. Două autocamioane 38.400 VF au ajuns în Asia de Sud-Est pentru testări. Autovehicului are motor diesel Man Euro 5, transmisie automată şi o masă totală de 28 de tone. Acest tip de autocamion este recomandat pentru transportul containerelor. Modelul 32.430 DFAES a ajuns la testare în Orientul Mijlociu. Acesta are motor diesel Man Euro 3 şi o putere de 430 de cai-putere.200 de milioane de dolari de la armata SUA

Uzina Roman mai are acum doar 300 de angajaţi şi este în reorganizare. A supravieţuit în ultimii ani din banii obţinuţi pe camioanele făcute pentru armata Statelor Unite ale Americii şi livrate către Pentagon. Pentru 600 de camioane livrate, fabrica a încasat aproape 200 de milioane de dolari.

În 2014, uzina a intrat în insolvenţă, cu datorii de 90 de milioane de lei. Mai multe active ale fostei uzine, printre care câteva terenuri valoroase, au fost scoase la vânzare pentru a mai recupera din datorii. În acest an, Uzina Roman dă însă semne puternice de revenire. Fabrica a încheiat deja un contract de 12 milioane de euro şi urmează să livreze 100 de camioane în Taiwan. „Suntem în discuţii şi cu companie din Pakistan, iar camioanele sunt deja în probe acolo. Mai avem în derulare un contract cu Ministerul Apărării, după ce am câştigat licitaţia. Este vorba despre 23 de camioane militare în valoare de două milioane de lei“, detaliază Carol Rugacs, director de producţie şi administrator la Roman SA.Vezi galerie foto pe adevarul.ro şi citeşte despre mărirea şi decăderea colosului industrial braşovean!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net