Moaștele Sfântului Nectarie vor fi scoase spre închinare de sâmbătă până luni la Mănăstirea Radu-Vodă din București

Ultima actualizare:

    Sfântul NectarieFoto: Arhivă Click!
Sfântul NectarieFoto: Arhivă Click!

Sărbătoarea Sfântului Nectarie va începe sâmbătă, cu două zile înainte de hram, la Mănăstirea Radu-Vodă din București. Și de data aceasta, credincioșii care vor să se roage în timpul hramului sunt îndemnați să respecte regulile privind protecșia de noul coronavirus.

Racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nectarie va fi scoasă din biserică sâmbătă, la ora 11:00, și va fi așezată în baldachin până luni, 9 noiembrie, la ora 22:00, după slujba Privegherii, scrie ziare.com. Ca de obicei, alături de moaștele Sfântului Nectarie vor fi așezate și cele ale Sfântului Efrem cel Nou din patrimoniul mănăstirii. 

”Îndemnăm credincioșii să poarte mască și să păstreze distanța” 

”Având în vedere contextul social actual și dorind o bună rânduială a sărbătorii vă îndemnăm să va închinați sfintelor moaște atât în zilele precedente sărbătorii, cât și după. Îndemnăm credincioșii să respecte hotărârile autorităților de stat cu privire la purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței fizice”, au transmis reprezentanții mănăstirii Radu-Vodă.

Sfântul Nectarie din Eghina, Vindecătorul de boli, este unul din cei mai iubiți și căutați sfinți din Grecia de astăzi. În 1961, Sfântul Nectarie din Eghina a fost canonizat de către Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol, având ziua de prăznuire 9 noiembrie. Părticele din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie sunt prezente în Mănăstirea Radu Vodă din București, moaștele fiind aduse în anul 2002 de la Mănăstirea ”Sfânta Treime” din insula Eghina, Grecia, unde se află mormântul său.

Încă din timpul vieții, Sfântul Nectarie a fost cunoscut ca făcător de minuni. Se spune că îmblânzea șerpii, aducea ploaia în vreme de secetă, vindeca bolnavii. Minunile s-au înmulțit după mutarea sa la cele veșnice. Sfântul Nectarie, ca vindecător al bolnavilor, este cunoscut și sub denumirea de "Taumaturgul", scrie crestinortodox.ro. 

Citește și: 

Moaștele Sfântului Nectarie de la Eghina fac minuni în multe lăcașuri ortodoxe din România

Mii de români vin în pelerinaj în Grecia la Sf. Nectarie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net