Monica Anisie, ministrul Educației:„Anul acesta s-ar putea renunța la teze”

Ultima actualizare:

    Monica Anisie, ministrul Educației, anunță noi măsuri ce ar putea intra în vigoare în acest an școlar
Monica Anisie, ministrul Educației, anunță noi măsuri ce ar putea intra în vigoare în acest an școlar

Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat că autoritățile iau în calcul varianta ca în acest an școlar să se renunțe la teze. În prezent, 2500 de școli din România sunt în scenariul roșu.

Potrivit ministrului Educației, Monica Anisie, în acest an școlar elevii de gimnaziu și de liceu ar putea să nu mai dea tezele semestriale. Motivul îl reprezintă faptul că din ce în ce mai multe școli au intrat deja în scenariul roșu, iar evoluția pandemiei de Covid-19 în România ar putea închide, în curând, și alte unități de învățământ din noi localități

Monica Anisie, despre teze și olimpiade

Rămâne însă de văzut dacă o asemenea decizie de eliminare a tezelor va fi descentralizată, adică luată doar în județele și școlile unde se impune această măsură sau dacă va fi aplicată la nivel național, a mai declarat Monica Anisie, potrivit Digi24. Măsurile se vor decide etapă cu etapă și vor viza doar anul școlar 2020 – 2021. Totodată, ar putea apărea modificări și în privința organizării olimpiadelor școlare, astfel că acestea s-ar putea desfășura exclusiv online. Dacă se vor lua, măsurile vor fi incluse într-un ordin de ministru.

Iată care sunt cele trei scenarii de funcționare a școlilor din România

Scenariul verde: participarea la cursuri e obligatorie, nu opțională

Este varianta cea mai optimistă, cea în care mai puţin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu COVID-19, în ultimele 14 zile. În cazul scenariului verde, în care este prevăzut ca toți copiii să meargă la școală, acest lucru este obligatoriu, nu opțional. "Atât timp cât nu există niciun pericol, nu văd de ce nu trebuie să își trimită părintele copilul la școală. Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență este luată împreună cu DSP. Deci, dacă de acolo se spune că nu există niciun pericol, nu văd de ce nu ar participa la cursuri elevii", a afirmat, recent, Anisie.

Scenariul galben: unii elevi în clase, alții, online

Scenariul galben, cel privind un risc mediu, presupune între 1 şi 3 persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. În acest caz, prioritate să meargă la şcoală vor avea preşcolarii, elevii din clasele 0-4, dar şi elevii din anii terminali. Restul claselor vor face ore online, însă vor merge şi la şcoală, prin rotaţie.

Scenariul roșu: cursurile se vor ține online

Scenariul roșu, considerat de avarie, înseamnă că într-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile. În acest caz, şcoala se închide de tot, iar orele se vor face online. 

image
image
image
image
image
image
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net