Monica Iacob-Ridzi, eliberată condiționat. A dat cu mopul în pușcărie

Ultima actualizare:

    Monica Iacob-Ridzi a spălat pe jos și a servit la mese ca să fie eliberată mai repede din pușcărie
Monica Iacob-Ridzi a spălat pe jos și a servit la mese ca să fie eliberată mai repede din pușcărie

Fostul ministru al tineretului, Monica Iacob – Ridzi, a fost eliberată condiționat, iar astăzi, 22 noiembrie, va putea pleca din Penitenciarul Gherla. Ea ceruse de mai multe ori să fie eliberată din pușcărie. Mai întâi a invocat starea ei de sănătate, apoi cea a copiilor săi. În cele din urmă, a început să muncească și 10 ore pe zi ca să poată ieși din pușcărie înainte de anul 2020. A dat cu mopul și a servit la mese.

UPDATE ora 13.30. Magistrații au decis eliberarea condiționată a Monicăi Iacob-Ridzi. Fostul ministru va putea ieși astăzi din Penitenciarul Gherla, imediat ce ajunge acolo decizia magistraților din Cluj.

Monica Iacob – Ridzi are șanse să iasă astăzi din pușcărie. Magistrații au fost de acord să fie eliberată, dar decizia a fost contestată. Iată că astăzi, 22 noiembrie, Tribunalul Cluj urmează să se pronunţe asupra contestaţiei la decizia Judecătoriei Gherla privind liberarea condiţionată a fostului ministru, informează news.ro.

Monica Iacob - Ridzi a executat doi ani şi opt luni din pedeapsa de cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Pentru că magistrații nu au fost impresionați de starea sa precară de sănătate, fostul ministru s-a decis să lucreze până la 10 ore pe zi. În felul acesta, a câştigat 237 de zile prin muncă. A spălat pe jos și a cărat farfuriile cu mâncare ale deținuților.

”Instanţa a reţinut că Monica Iacob - Ridzi a fost receptivă la activităţile cultural-educative, a fost membră a unei trupe de teatru din penitenciar şi a participat la mai multe spectacole cu această trupă. De asemenea, a participat la redactarea unei reviste din penitenciar”, se mai arată în motivare. Magistrații au apreciată că Monica Iacob-Ridzi a decis pe propria răspundere şi pe riscul ei să lucreze pentru a obţine zile câştigate prin muncă, deşi suferă de 15 afecţiuni. Astfel, Ridzi a lucrat la început 5 luni la curăţenie în interiorul Penitenciarului şi de un an şi jumătate lucrează la deservire, la servirea mesei.

”Este o muncă fizică. Lucrează 10 ore pe zi”, se precizează în documentul Judecătoriei Gherla.

Fostul ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi este încarcerată la Penitenciarul Gherla. A fost condamnată definitiv, în 16 februarie 2015, de Instanţa Supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. De atunci, a depus numeroase cereri de eliberare care au fost respinse, iar soțul ei, primarul orașului Petroșani, Tiberiu Iacob - Ridzi, a făcut cerere de grațiere, pe care preşedintele Klaus Iohannis a respins-o.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
1 minestrone jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net