Monica Iacob Ridzi se teme pentru copiii ei

Ultima actualizare:

    Monica Iacob Ridzi
Monica Iacob Ridzi

După ce a implorat să fie graţiată ca să meargă acasă să-şi îngrijească copiii, dar şi pe ea, susţinând că este grav bolnavă, Monica Iacob Ridzi mai primeşte acum o altă lovitură: soţul ei riscă să ajungă şi el după gratii, pentru acuzaţii de deturnare de fonduri.

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, condamnată în 2014 la cinci ani de închisoare, într-un dosar de corupţie, mai are de ispăşit doi ani de închisoare. Ani de fiere, ar spune ea, ţinând cont de câte ori a ajuns la spital în ultima perioadă, din cauza unor complicaţii medicale. A implorat chiar şi graţierea pe blogul personal. 

”Motivul pentru care am recurs la această ultimă cale (n.r. cererea de graţiere), este acela ca aş vrea să mai trăiesc, aş vrea să îmi pot creşte copiii, să îi sprijin în confruntarea cu bolile pe care le-au moştenit de la mine, dar şi cu bolile obişnuite, care, în contextul medical pe care îl prezintă, sunt infinit mai agresive şi mai riscante pentru ei. Este speranţa mea la viaţă. Speranţa că voi trăi ultimele luni, ani sau cât va vrea Dumnezeu, alături de copiii mei, de familie”, relata Ridzi, anul trecut, într-un moment de cumpănă. 


    Soţul fostului ministru ar putea ajunge şi el după gratii
Soţul fostului ministru ar putea ajunge şi el după gratii

Şi-a găsit alinarea în formaţia de teatru a penitenciarului Gherla, acolo unde a ajuns după ce a fost externată de la Spitalul Jilava. “A fost şi premiată pentru piesa «Selfie», ea împreună cu alte şapte deţinute. Acum îşi umple timpul scriind poezii şi chiar participă la concursuri de creaţie literară. A adunat sute de pagini de poezie şi proză”, ne-au declarat surse din penitenciar. 

Să zicem că asta este vestea bună din familia Ridzi, pentru că vestea proastă care o să-i pună iar moralul în piuneze este că soţul ei, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Petroşaniului, riscă să ajungă şi el după gratii, fiind acuzat de deturnare de fonduri. Procesul în acest caz debutează în doar câteva zile.  Vorbim despre acuzaţia că ar fi trucat o licitaţie de 5,3 milioane de lei, denunţ făcut de către un angajat al primăriei. Pare că problemele sunt tot mai mari pentru familia Ritzi, iar cei doi copii ai acestora riscă să rămână în grija bunicilor.  Tiberiu Iacob Ridzi nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. 

Click! spune 

Monica Iacob Ridzi (40 de ani) a fost deputat de Hunedoara, europarlamentar şi ministru al Tineretului şi Sportului, în perioada decembrie 2008 – iulie 2009.  Are doi copii cu inginerul Tiberiu Iacob, un băiat şi o fetiţă. A fost condamnată la 5 ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009, de Ziua Tineretului.

Ridzi şi blestemul scenei 

Dacă acum a ajuns ca scena să-i poarte noroc, în urmă cu trei ani tot o scenă a bagat-o după gratii pe Monica Iacob Ridzi. 


    Foto: Nicu Cherciu
Foto: Nicu Cherciu

Ea a fost acuzată că în perioada mandatului de ministru a cheltuit 115.000 de euro pe o scenă la 2 Mai, care costa în realitate doar 15.000 de euro. 

Procurorii au demonstrat de fapt că ministerul condus de Ridzi a acordat contracte de 600.000 de euro unor firme private, fără licitaţie, iar asta a costat-o libertatea.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net