Monstru, nu mamă! A vrut să-și vândă bebelușul pentru 15.000 lei

Ultima actualizare:

    Pentru ca tranzacția să nu bată la ochi, bărbatul a recunoscut copilul la Starea Civilă și a devenit, în acte, tatăl său sursa foto: click.ro
Pentru ca tranzacția să nu bată la ochi, bărbatul a recunoscut copilul la Starea Civilă și a devenit, în acte, tatăl său sursa foto: click.ro

Caz șocant la Sălaj! O tânără de numai 20 de ani a vrut să-și vândă copilul nou născut unui bărbat care i-ar fi promis, în schimbul bebelușului, 15.000 de lei. Pentru a masca afacerea, bărbatul a declarat la Starea Civilă că este tatăl biologic al copilului. Cei doi sunt reținuți de procurori și acuzați de trafic de minori.

În România totul este de vânzare, până și copiii au ajuns o marfă ca oricare alta. Și costă cam 15.000 de lei. Iar plata se poate face și în rate. Atât a oferit un bărbat din Cluj unei proaspete mămici din Sălaj pe care a convins-o să-I vândă bebelușul abia născut. Pentru a masca vânzarea, cei doi au declarat la Starea Civilă că bărbatul este tatăl biologic al copilului. „La data de cinci august procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sălaj au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor R.A. şi M.N., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, fals în declaraţii şi instigare la fals intelectual”, a transmis, azi, DIICOT, aflăm de pe news.ro.

Plata, în două tranșe

În 20 iulie, tânăra de 20 de ani a dat naştere unui copil la Spitalul Orăşenesc Huedin. Atunci ea a fost abordată de un bărbat în vârstă de 54 de ani, din judeţul Cluj, care i-a propus să îi cumpere nou-născutul. ”În acest scop inculpatul M.N. i-a oferit inculpatei R.A. suma de 15.000 lei, sumă pe care urma să o achite în două tranşe, respectiv 1.000 euro în momentul întocmirii certificatului de naştere, iar restul sumei de bani urmând să fie achitată în momentul în care copilul împlineşte vârsta de un an. Pentru a da aparenţă de legalitate vânzării-cumpărării minorului nou-născut cei doi au convenit să declare în fals că inculpatul M.N. este tatăl biologic al minorului, acesta să-l recunoască şi, astfel, să intre în posesia lui, pe o cale aparent legală, respectiv ca părinte al său”, a mai transmis DIICOT.

A mințit că e tatăl biologic al copilului

Procurorii au precizat că, în data de 23 iulie, cei doi, mama și cumpărătorul, au mers la Oficiul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Oraşului Huedin, judeţul Cluj, unde fiecare a dat o declaraţie pe propria răspundere cu privire la faptul că bărbatul este tatăl biologic al copilului, în urma unei relaţii pe care aceştia ar fi avut-o anterior.După ce a fost obţinut certificatul de naştere, bărbatul i-a plătit femeii o parte din suma convenită, respectiv 2.100 de lei.

Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT, fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, fals în declaraţii şi instigare la fals intelectual. În cursul zilei de azi, ei vor fi prezentaţi Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile”, a mai transmis DIICOT.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj şi Jandarmeriei Române. 

Citește și: 

Micuţ abandonat în scara blocului

Viorica Dăncilă a povestit cum l-a adoptat pe fiul ei

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net