”Mortul viu” de la Iași trăiește un coșmar de când s-a întors acasă: ”Nu am acte, nu am bani, nu am unde lucra și mai râde și lumea de mine”

Ultima actualizare:

    Gabriel Luca trebuie să-și redobândească actele de identitate Foto: ziaruldeiasi.ro
Gabriel Luca trebuie să-și redobândească actele de identitate Foto: ziaruldeiasi.ro

Ieșeanul care a fost îngropat de familie deși era în viață și muncea într-un sat alăturat nu mai are un trai normal de când s-a întors acasă. Singurul act pe care îl deține este certificatul de deces și nu știe cum ar putea să-și recapete identitatea. Autoritățile locale nu l-au ajutat, iar lipsa banilor și faptul că localnicii îl arată cu degetul îl aduc în pragul disperării.

Gabriel Constantin Luca (51 de ani) și mama sa, Maria (80 de ani) trăiesc un adevărat coșmar. Deși nimic nu ar trebui să le umbrească fericirea că bărbatul este în viață, cei doi duc lipsa banilor mai mult ca oricând. Gabriel Luca nu poate să se angajeze nicăieri în lipsa actelor, iar bătrâna se pânge că a ajuns plină de datorii după ce a îngropat un cadavru necunoscut.

Singurul document al bărbatului este certificatul de deces  

Practic, în acest moment, Gabriel Luca nu există, în acte fiind declarat mort. Singurul document pe care îl mai are este certificatul de deces. Nu se poate angaja, nu beneficiază de asigurare medicală și nu are nici un drept. „Vreau să merg să-mi fac actele, dar nici nu știu unde să mă duc. Nu am nici bani, nu am unde lucra și mai râde și lumea de mine și îmi spune că „a înviat mortul”. Nu știu ce sa făc, m-am săturat de toată povestea asta”, a spus Gabriel Luca pentru bzi.ro.

Gabriel Luca, din Costuleni, a fost declarat mort de pe data de 6 noiembrie. El plecase de acasă cu aproape două luni înainte de a fi declarat mort și a lucrat la o fermă. Pentru că nu a spus nimănui că pleacă la muncă, familia l-a dat dispărut. În timpul anchetei, după săptămâni întregi de verificări, undeva în zona localității Grozești a fost găsit un cadavru. Polițiștii l-au ridicat și l-au dus la IML Iași pentru necropsie și au făcut demersuri pentru a-l identifica.

”Nu a venit nimeni, nici poliția, nici nimeni”

Rudele lui Gabriel Luca au fost chemate la IML pentru a identifica rămășițele umane. Cadavrul fiind în stare de descompunere, oamenii s-au înșelat. Au spus anchetatorilor că respectivul cadavru este al lui Gabriel Luca și l-au luat acasă, unde l-au înmormântat creștinește. I s-au făcut pomeni, iar când rudele sale se pregăteau de praznicul de 40 de zile, acesta a apărut la poartă viu și nevătămat.

Familia Luca a crezut că în perioada imediat următoare autoritățile vor face ceva demersuri pentru îndrepta greșeala. „Noi am așteptat să vină cineva să facă ceva. Nu a venit nimeni, nici poliția, nici nimeni. Am înțeles că trebuie deschis un proces ceva, dar unde să mergem noi? Suntem vai de capul nostru, eu sunt bolnavă cu inima. Eram bolnavă și până la înmormântare, dar parcă de atunci mă simt mai rău ca niciodată”, a spus Maria Luca.

Citește și: 

Declarat mort și îngropat de familie, un bărbat din Iași s-a întors acasă viu și nevătămat. Cum s-a ajuns în această situație

Situație incredibilă la Iași. Un bărbat declarat mort trăiește, dar nu are cum să dovedească

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net